Реклама

У Києві та Харкові створять арт-об’єкти з використанням VR та AR технологій

У Києві та Харкові розпочався проєкт FRONTIER — мистецький та освітній фестиваль, спрямований на розвиток взаємодії мистецтва і нових технологій.
Čytaty latynkoju
У Києві та Харкові створять арт-об’єкти з використанням VR та AR технологій
  1. Головна
  2. Креатив
  3. У Києві та Харкові створять арт-об’єкти з використанням VR та AR технологій
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Києві та Харкові розпочався проєкт FRONTIER — мистецький та освітній фестиваль, спрямований на розвиток взаємодії мистецтва і нових технологій.

Проєкт FRONTIER задуманий як щорічна подія, що відбуватиметься в різних містах країни та працюватиме з однією важливою для українського суспільства темою в кількох секторах мистецтва та культури.

Яка тема

Цього року організатори обрали Київ та Харків, а фокус-темою є Reforming space: New monuments.

Це дозволить переосмислити взаємозв’язки архітектури, публічних просторів та візуального мистецтва, сформулювати роль монументальної скульптури в місті шляхом розміщення об’єктів сучасного мистецтва в місті з використанням новітніх технологій VR та AR.

Коли

До 31 жовтня у Києві та Харкові відбудеться 12 лекцій, 2 панельні дискусії, 3 майстер-класи, 2 виставки, 2 VR-хакатони, 2 VR-лабораторії та 2 фестивалі в Харкові 4—6 жовтня та в Києві 12 — 14 вересня.

У результаті роботи VR-хакатонів та лабораторії вже цієї осені 46 художників з усієї України презентують об’єкти у віртуальній та доданій реальності в Києві та Харкові. Протягом літа митці, урбаністи, архітектори, громада, девелопери працюватимуть над нестандартними рішеннями та новими художніми сенсами.

Наразі у Києві та Харкові відбувається open call для художників до участі у VR-лабораторії та VR-хакатоні.

Для чого

Головна ідея — віднайти нові форми та методи творчого висловлювання за допомогою VR/AR-інструментів та сприяти розвитку культури в суспільстві та якісним змінам у ньому. Для участі митцям необов’язково володіти навичками технологій, адже протягом мистецької практики планується інтенсивне навчання у супроводі IT-спеціалістів, які допоможуть  втілити розробки в VR/AR-форматах.

Всі твори переможців проєкту FRONTIER презентуватимуться у жовтні на груповій виставці на локаціях в Києві та Харкові.

За новинами можна слідкувати на Facebook-сторінці фестивалю.

Читайте також про те, що знімуть фільм?️ Про український рух Femen знімуть фільм про український Femen.

Share
Написати коментар
loading...