Реклама

🤖 На фестивалі ROBOTICA визначили учасників Всесвітньої олімпіади з робототехніки

Відбірковий етап Всесвітньої олімпіади відбувся 1-2 червня в Києві на фестивалі освітніх інновацій та сучасних технологій ROBOTICA. Темою цьогорічного конкурсу було Smart City – розумне місто.
Čytaty latynkoju
🤖 На фестивалі ROBOTICA визначили учасників Всесвітньої олімпіади з робототехніки
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤖 На фестивалі ROBOTICA визначили учасників Всесвітньої олімпіади з робототехніки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відбірковий етап Всесвітньої олімпіади відбувся 1-2 червня в Києві на фестивалі освітніх інновацій та сучасних технологій ROBOTICA. Темою цьогорічного конкурсу було Smart City – розумне місто.

Протягом двох днів фестиваль відвідали 10 тисяч гостей. Понад 200 родин взяли участь у квесті територією ROBOTICA на ВДНГ та близько 2 тисяч стали учасниками Всеукраїнської олімпіади з робототехніки.

robotica

? Особливості конкурсу

«Цьогорічний конкурс запам’ятається інноваційними методами оцінювання. Ми вперше запросили комісію чесної гри, яка поспілкувалася з кожною командою. Для нас дуже важливо розуміти, що саме діти підготували проекти, які презентували», – розповідає засновниця фестивалю ROBOTICA Оксана Стоєцька.

robotica

? Переможці

Команди Старшої ліги (від 16 років) створювали машини для модернізації міської електромережі. У цій категорії перемогла команда Dnipro Minds (Дніпро) – Андрій Відейко, Владислав Галета та Вадим Сологуб.

фестиваль

«Ми перемогли завдяки оригінальній ідеї, – пояснюють учасники Dnipro Minds. – Поки роботи суперників рухали об’єкти почергово, наш робот піднімав одночасно і вузол, і кабель. Він був ефективнішим і витратив на завдання менше часу. Сподіваємося, у найближчому майбутньому на вулицях українських міст працюватимуть такі роботи-модернізатори».

robotica

У листопаді, на міжнародних змаганнях в Угорщині, нашу країну також представлять команди-переможниці Середньої та Молодшої ліг – Yellow Cat (Київ) та «Робоклуб Вугледар (Roboclub Vugledar)» (Вугледар). Молодша категорія (6-12 років) працювала над безпілотними таксі, а середня (13-15 років) – над «розумним» освітленням.

фестиваль

В open-категорії WRO команди створювали роботизовані проекти на теми «Smart простір», «Smart управління» та «Smart освіта». Переможцем стала команда «Техно Город» з Одеси. Саме вона у листопаді презентує свій проект на міжнародному етапі змагання.

? Позаконкурсна програма

Під час STEM-фестивалю ROBOTICA для охочих проводили різноманітні майстер-класи. Відвідувачі могли створити власне міні-місто, сконструювати драгстер, запрограмувати агента у Minecraft чи сконструювати робота у віртуальній реальності. Майстер-класи відвідали 2600 гостей фестивалю.

robotica

На фестивалі відбувся архітектурний конкурс by INVENTOR. Діти пропонували проекти мостів і аеропортів. Були представлені 43 проекти і визначені переможці в різних номінаціях: найкраще архітектурне рішення, композиційна цілісність проекту, новий погляд.

Також працювала зона запуску дронів, де всі охочі могли навчитися керувати сучасними літальними пристроями.

Читайте також про 5 історій? Robotica 2019. 5 історій молодих українських інноваторів, які змінюють світ молодих українських інноваторів, які змінюють світ.

Share
Написати коментар
loading...