Реклама

Що представив Google на відкритті I/O 2019

Нові смартфони Pixel 3a, покращений Google Assistant, «розумний» дисплей Nest Hub, Android Q, а також доповнена реальність та подкасти в пошуковику.
Čytaty latynkoju
Що представив Google на відкритті I/O 2019
  1. Головна
  2. Техно
  3. Що представив Google на відкритті I/O 2019
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нові смартфони Pixel 3a, покращений Google Assistant, «розумний» дисплей Nest Hub, Android Q, а також доповнена реальність та подкасти в пошуковику.

Google Pixel 3a та 3a XL

Новинки отримали зовнішній вигляд Pixel 2 і 2 XL та процесори Snapdragon 670. Смартфон має 4 ГБ оперативної пам’яті та 64 ГБ постійної. Безкоштовний доступ до безлімітного сховища в Google Фото без зниження якості знімків і відеозаписів дозволить не боятися за досить маленький обсяг пам’яті.

Камера від Pixel 3 з підтримкою портретної зйомки та нічного режиму Night Sight.

Акумуляторів на 3000 мАг у 3а і 3700 мАг у 3а XL вистачить на 7 годин автономної роботи при 15 хвилинній зарядці, а також до 30 годин при повному заряді.

Ціна стартує від $399.

ANDROID Q

Google розповіла про ключові особливості Android Q. Операційна система отримала підтримку темної теми. Також Google вирішила остаточно перейти на управління жестами, відмовившись від клавіші додому.

Оновлена система стане більш захищеною. Завдяки спеціальному набору інструментів користувач зможе обмежувати доступ додатків, забезпечуючи свою безпеку.

Nest Hub Max

Компанія перейменувала «розумний» дисплей Home HubЯк Google Home Mini може змінити вашу роботу, дозвілля та сон на краще в Nest Hub. Також Google представила Nest Hub Max – збільшену версію Home Hub з вбудованою камерою для відеодзвінків через сервіс Google Duo. Пристрій отримав 10-дюймовий HD-дисплей, вбудовану камеру на 12 мегапікселів та стереодинаміки.

Вартість Nest Hub Max – $229, а перейменованого Nest Hub – $129 (раніше $149).

Assistant

Завдяки розвитку нейронних мереж розробникам Google вдалося істотно прискорити Google Assistant. Голосовий асистент швидше розпізнає команди, обробляє їх та видає кінцевий результат. Тепер він може вести бесіди, практично моментально обробляючи запити на смартфоні користувача, не звертаючись до серверів. Завдяки цьому вести з ним діалог буде набагато комфортніше.

Також він працює в «нескінченному режимі» – сказати фразу «Ок, Гугл» потрібно тільки при першому виклику помічника, а після він постійно «слухає» користувача.

Google Assistant буде більш персоналізований. Наприклад, якщо запитати «погода у мами вдома», він визначить маму користувача та покаже погоду в її регіоні проживання.

Все це буде доступно в нових смартфонах Pixel в цьому році.

Пошук та Google Lens

Пошукова система тепер ще більше інтегрована з Google News. Зокрема, вона може показувати супутні теми, хронологію подій, а також подкасти, які відтворюються на сторінці пошукового запиту.

Ще одне нововведення – підтримка доповненої реальності. Наприклад, пошук показує у видачі AR-об’єкти: наприклад, за запитом «акула» користувач може через камеру побачити 3D-версію акули.

Оновлений додаток Lens дозволить розпізнавати зображення меню з ресторанів і кафе.

Також він матиме розширені можливості розпізнавання іноземних текстів – більш ретельно над можливістю перекладу при наведенні камери на текст в компанії працювали спеціально для студентів.

Project Euphonia та Live Relay

Даний проект за допомогою штучного інтелекту дозволить поліпшити розпізнавання порушеної мови людини. Співпрацюючи з некомерційними організаціями, команда Project Euphonia записує голоси людей, які страждають на бічний аміотрофічний склероз. Така можливість дозволяє поліпшувати алгоритми для більш надійного розпізнавання слів.

Live Relay дозволить глухим або слабочуючих людям розпізнавати мову шляхом перетворення фраз співрозмовника у текст в режимі реального часу. Це дозволяє будувати діалог без особливих затримок. У майбутньому Google має намір впровадити можливість перекладу фраз в реальному часі.

Share
Написати коментар
loading...