Реклама

Тренди ринку торгової нерухомості за 2018 рік: Ашан, H&M, IKEA…

Минулого року активно запускалися різноманітні формати магазинів та багато нових брендів вийшли на ринок України. У 2019 прогнозується сповільнення зростання орендних ставок.
Čytaty latynkoju
Тренди ринку торгової нерухомості за 2018 рік: Ашан, H&M, IKEA…
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Тренди ринку торгової нерухомості за 2018 рік: Ашан, H&M, IKEA…
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Минулого року активно запускалися різноманітні формати магазинів та багато нових брендів вийшли на ринок України. У 2019 прогнозується сповільнення зростання орендних ставок.

У 2018 році спостерігався стійкий ріст роздрібного товарообігу. Це сприяло підвищенню попиту на торгові площі.

Так, магазини формату «біля дому» демонстрували найсильнішу частку зростання у поточних цінах на кінець 2018 року.

Лідери «біля дому»

Бренд Fora українського продовольчого рітейлера Fozzy Group залишається лідером у сегменті національних магазинів «біля дому», активно запускаючи нові магазини у передмісті Києва.

Французький рітейлер Auchan Retail відкрив чотири магазини «Мій Ашан» у форматі «біля дому» на місці магазинів Topmart у Києві.

Електроніка

Samsung Home відкрив свій найбільший магазин в Україні на території гіпермаркету «Епіцентр-К», а також відзначився першим у Європі магазином побутової техніки Samsung.

Fashion

Значними відкриттями року стали вихід на ринок Zara Home (іспанський бренд товарів для дому та DIY) і довгоочікуване відкриття H&M з H&M Home (шведський бренд середнього класу).

Найбільшу частку нових відкриттів у 2018 році отримали найуспішніші торгові центри Києва – ТРЦ Gulliver, ТРЦ Ocean Plaza і ТРЦ Lavina Mall.

Варто відзначити відкриття кількох нових міжнародних брендів на вулиці Велика Васильківська.

Обсяги пропозицій

Нова пропозиція торгових центрів у 2018 році склала приблизно 54 тисячі м2.

Згідно із заявами девелоперів, до виходу на ринок у 2019 році планується більше 400 тисяч м2 нової пропозиції.

Плани на 2019

Читайте також: JYSK відкриє 50 магазинів в Україні, IKEA – 4 точки з видачею онлайн-замовлень

Очікується, що у 2019 році кілька нових брендів відкриють свої перші магазини в Києві. Наприклад, вже відкрився Claudie Pierlot (французький бренд преміум класу).

Раніше заявлений до виходу бренд IKEA, ймовірно, вийде на ринок пізніше через високу ймовірність затримки введення в експлуатацію ТРЦ Ocean Mall, де планувалося відкриття першого магазину.

Зростання орендних ставок, ймовірно, сповільниться, що призведе до більш сприятливого для орендарів ринку. Прогнозується також подальше зростання інвестиційних настроїв.

Що таке CBRE

CBRE – це найбільша у світі консалтингова компанія у сфері нерухомості за підсумками минулого року. Вона має понад 480 офісів по всьому світу і штат співробітників близько 90 000 чоловік.

Український офіс був відкритий у січні 2008 року. CBRE в Україні надає повний спектр послуг в області комерційної нерухомості, серед яких: агентські послуги, управління та експлуатація об’єктів комерційної нерухомості, оцінка та консалтинг, управління проектами, управління інфраструктурою об’єктів нерухомості.

Share
Написати коментар
loading...