Реклама

Чи можливо таке, щоб бізнес, влада та громада працювали заодно?

«Співпраця» — ключове слово нового тисячоліття, це прекрасний спосіб роботи для деяких із нас і неминучий для більшості.
Čytaty latynkoju
Чи можливо таке, щоб бізнес, влада та громада працювали заодно?
  1. Головна
  2. Історії
  3. Чи можливо таке, щоб бізнес, влада та громада працювали заодно?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«Співпраця» — ключове слово нового тисячоліття, це прекрасний спосіб роботи для деяких із нас і неминучий для більшості.

В сучасному середовищі все частіше виникає проблема роботи в команді. Конфлікти, непорозуміння та скандали між організаторами проекту в результаті не приносять жодного задоволення від робочого процесу та не дають ніяких довгострокових позитивних результатів для проекту чи компанії.

Через що виникають проблеми у співпраці/роботі в команді?

На розвиток конфліктних ситуацій впливають:

  • непорозуміння, що базується на дисонансі особистих цілей;
  • неякісна комунікація;
  • розбіжності в особистих цінностях;
  • низький рівень взаємоповаги серед учасників команди.

Чи справді співпраця є важливою?

Так! Адже, на відміну від роботи поодинці – співпраця з групою людей може допомогти знайти більше актуальних можливостей, отримати необхідний досвід та знання. Це обумовлено тим, що кожна людина має різний багаж знань, піддається різному впливу навколишнього середовища та по-різному сприймає будь-які ситуації та обставини.

Саме тому зібрати команду і рухатися разом до спільної мети — це одна з ключових частин успіху кожного проекту.

Повертаємося до нашого головного питання: «Чи можливо таке, щоб бізнес, влада та громада працювали заодно?»

Так, можливо! Така співпраця є й в Україні, вона дає можливість залучити якомога більше необхідних ресурсів, а отже — охопити ширший спектр соціальних, економічних, природоохоронних, інформаційно-комунікаційних та інших завдань, подолати умовні та реальні бар’єри й ефективно вирішувати важливі суспільні завдання.

Співпраця органів влади з громадськістю є ознакою демократичного суспільства, у якому потреби та комфорт жителів лежать в основі державної політики.

Зараз в Україні співпраця органів влади та громадськості найчастіше відбувається за допомогою:

  • організації різноманітних спортивних/освітніх конкурсів з врученням різного виду нагород за отримання призових місць;
  • поширення інформації про можливості для молоді (стажування, оздоровчі чи освітні поїздки, табори, гранти) у формі прес-конференцій, публічних лекцій чи листів;
  • надання соціальним проектам фінансової чи менторської підтримки у рамках гранту;
  • підтримання молоді в соціальних ініціативах (допомога з налагодженням зв’язків та безпосередньо з організацією заходів чи проектів)
  • організація спільних проектів з обласними чи місцевими представництвами органів влади;

Співпраця громадського сектору з бізнесом

Така співпраця не лише сприяє активізації та розвитку соціальної відповідальності останнього, а й об’єднанню зусиль навколо спільних завдань (наприклад, розвиток території – окремої ділянки, всього міста, регіону, держави в цілому.)

В Україні такого роду співпраця (між бізнесом та громадськістю) найчастіше відбувається у формі:

  • надання фінансової підтримки під час підготовки та безпосередньо під час реалізації проекту/заходу;
  • долучення до проекту, заходу, форуму, конференції у якості спікера чи організатора;
  • поширення інформації про досвід своєї діяльності у тій чи іншій професійній сфері та надання освіт для представників громадськості;
  • менторська підтримка під час реалізації та підготовки проектів;
  • поширення інформації на своїх ресурсах про громадські проекти, що реалізовуються на локальному чи глобальному рівнях;
  • Одним із важливих елементів налагодження якісного діалогу між партнерами є ефективна комунікація — вміння слухати та чути, обмінюватися інформацією, поширювати спільно прийняті ключові меседжі.

Адже якісній співпраці значною мірою заважають стереотипи, особливо між секторами «громада – влада» і «громада – бізнес», саме тому вже на етапі напрацювання домовленостей інституціям громадянського суспільства важливо правильно донести інформацію про себе, свої цінності й цілі, а також чітко проговорити, яку підтримку вони очікують від потенційних партнерів і що самі готові робити у вирішенні певних завдань.

YouthSpeak Forum виступає платформою, де вище згадані три сектори (бізнес, влада та громадськість) мають можливість вступити в діалог та знайти спільне розв’язання актуальних проблем сучасності.

Вже зараз ти можеш долучитися до одноденного форуму що відбудеться 21 квітня у місті Києві у Торгово промисловій платі України та внести свій вклад у створення національного розв’язання актуальних проблем України.

Чи є можливості для прогресивної молоді в Україні

Share
Написати коментар
loading...