Реклама

Як встановити 2-факторну авторизацію в усіх своїх сервісах: покрокова інструкція

Якщо питання онлайн-безпеки для вас не просто хайпова тема, а серйозний предмет занепокоєння, поради, які ви прочитаєте у цьому матеріалі, варто чимскоріше втілити на практиці. Журналісти The Verge розповіли, як захистити облікові записи в будь-яких популярних сучасних сервісах
Čytaty latynkoju
Як встановити 2-факторну авторизацію в усіх своїх сервісах: покрокова інструкція
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як встановити 2-факторну авторизацію в усіх своїх сервісах: покрокова інструкція
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Якщо питання онлайн-безпеки для вас не просто хайпова тема, а серйозний предмет занепокоєння, поради, які ви прочитаєте у цьому матеріалі, варто чимскоріше втілити на практиці. Журналісти The Verge розповіли, як захистити облікові записи в будь-яких популярних сучасних сервісах

Перш ніж розпочати налаштування 2-факторної автентифікації на усіх пристроях, радимо тимчасово перевести їхній інтерфейс в режим відображення усіх команд та налаштувань англійською мовою на вашому смартфоні. Зробили це? Тоді починаємо.

Захищаємо пристрої Apple

Якщо у вас є смартфон чи ноутбук або планшет компанії Тіма Кука, зверніть увагу, що 2-факторний захист можуть використовувати лише ті, у кого пристрої мають версії операційних систем iOS 9 і новіше або macOS X El Capitan і новіше.

iOS

Для тих, у кого на айфонах iOS 10.3 чи новіша версія, можна підключити 2-факторний захист в обліковому записі Apple ID. Для цього перейдіть у розділ: Settings > [Your Name] > Password & Security. Тут можна задати 2-факторну авторизацію шляхом надсилання коду підтвердження.

Для користувачів з iOS 10.2 чи ранішою версією слід скористатися таким шляхом налаштувань: iCloud > Apple ID > Password & Security.

macOS

Клікаємо на іконку Apple в лівому горішньому куті вашого екрану, далі переходимо сюди: System Preferences > iCloud > Account Details. Далі клікаємо на Security, вмикаємо опцію двофакторної авторизації. В якості другого кроку підтвердження можна обрати надсилання текстового повідомлення на свій смартфон або цифрового коду на парний пристрій.

Захищаємо свій Instagram-профіль

Хоча доступ до вашого профілю є і в браузері, і на телефоні, та увімкнути двофакторну автентифікацію тут можна лише за допомогою вашого смартфона. Переходимо у свій профіль та натискаємо на «бургер» меню. В розділі Account бачимо Two-Factor Authentication. Активуємо опцію Require Security Code для отримання текстових повідомлень із кодом підтвердження.

Як увімкнути 2-факторний захист у Facebook

В браузері в верхньому меню в правму куті обираємо Settings > Security and Login, — або перейдіть за посиланням. Переходимо до секції «Use two-factor authentication», і там додавайте свій номер телефона та сповіщення щодо push-сповіщень при спробах несанкціонованого входу до вашого облікового запису. Там же можна і згенерувати коди для відновлення доступу до облікового запису.

Для 2-факторної автентифікації також можна задати параметр довірених пристроїв (тих, які не потребують щоразу 2 етапів підтвердження при вході в обліковий запис).

Як захистити профіль у Twitter

Через мобільний додаток або версію в браузері клікаємо на аватарку свого профіля і переходимо в пункт «Settings and privacy» в меню. В розділі Account > Security (або за посиланням) переходимо в пункт «Login verification» для надсилання вам коду підтвердження на прив’язаний номер телефону.

Підвищуємо захист в профілі Amazon

На домашній сторінці Amazon логінимося і знаходимо в профілі користувача розділ «Login & Security» і переходимо до кнопки редагування в «Advanced Security Settings». Для налаштування клікаємо на «Get Started». Далі Amazon покроково проводить вас через процедуру реєстрації мобільного телефону та встановлення авторизації і підтвердження вашого профіля.

Читайте також: 10 способів захистити свій онлайн-акаунт — і як це зробити правильно

Вмикаємо 2-факторну авторизацію в Google-профілі

Найпростіший спосіб запустити 2-факторну авторизацію для усіх облікових записів від сервісів Google (Gmail, YouTube чи Google Maps) перейти за посиланням і увімкнути її там. Там же можна і згенерувати коди безпечного доступу.

Запускаємо 2-факторний захист у Slack

Переходимо до розділу «Account Settings», клікнувши на ваше ім’я користувача в лівому горішньому куті. У меню, що відкриється, обираємо «Profile & Account». Далі клікаємо на іконку з зображенням шестерні. Простіший шлях — у веб-версії перейдіть за посиланням. Далі активуєте опцію 2-факторної авторизації.

Підвищуємо захищеність обліковки Microsoft

Логінимося до свого облікового запису Microsoft і знаходимо в меню профілю пункт «Security settings». Обираємо 2-факторну автентифікацію та покроково вносимо дані щодо свого телефону та отримання підтверджень при авторизації. На випадок відсутності мобільної мережі оберіть параметр «App passwords» і згенеруйте разові паролі для додатків.

Захищаємо профіль у Dropbox

На домашній сторінці Dropbox у веб-інтерфейсі клікаємо на аватарку профіля і знаходимо: Settings > Security. Скролимо вниз до параметру Two-Step Verification — і там активуємо параметр 2-факторної авторизації. Треба буде ввести свій номер мобільного телефону.

Вмикаємо 2-факторний захист для WhatsApp

Запускаємо WhatsApp, переходимо в меню Setting. Далі переходимо в Account > Two-step verification, активуємо її. Можна скористатися кодом або електронним листом із підтвердженням.

Як скористатися 2-факторною автентифікацією для PayPal

Якщо ви користуєтесь платежами PayPal, не буде зайвим захистити і платіжні дані. Заходимо в головну панель, обираємо «Profile and settings». Далі шукаємо опцію під назвою Security Key. Активуємо її — і там вводимо ваш телефон, на який ви будете отримувати повідомлення із підтвердженням входу в акаунт та операцій у цьому акаунті.

Захищаємо розумний дім та термостат Nest

Якщо у вас є система розумного будинку на основі термостата Nest, її теж можна налаштувати на 2-факторний захист. На домашньому екрані вашого пристрою вибираємо: Settings > Account > Managing account > Account security — і обираєте 2-факторну автентифікацію. Активуємо перемикач, і після цього буде діяти низка підтверджень в разі, якщо хтось спробує внести зміни до налаштувань чи ваших даних на смарт-термостаті.

Share
Написати коментар
loading...