Реклама

На корпусах Хмельницького вишу запрацювали сонячні електростанції

На території Хмельницького національного університету ввели в експлуатацію 5 дахових сонячних електростанцій
Čytaty latynkoju
На корпусах Хмельницького вишу запрацювали сонячні електростанції
  1. Головна
  2. Креатив
  3. На корпусах Хмельницького вишу запрацювали сонячні електростанції
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На території Хмельницького національного університету ввели в експлуатацію 5 дахових сонячних електростанцій

На будівлі Хмельницького університету запустили в роботу 5 сонячних станцій. Про це повідомила Державна архітектурно-будівельна інспекція України.

Як навчальний заклад забезпечує себе енергією

Процес запуску на будівлях Хмельницького вишу відбувався поетапно. Управління прийняло в експлуатацію сонячні панелі, встановлені на дахах навчальних корпусах № 1, 2, 3, 4, корпусу фізичного виховання. Минулоріч ввели в експлуатацію 3 сонячні електростанції навчального закладу. Всього під час реконструкції покрівлі університету змонтовано 8 покрівельних сонячних електростанцій.  Документи про прийняття в експлуатацію ще двох поки знаходяться на розгляді, повідомляється на сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Потужність побудованих СЕС

Завдяки покрівельним сонячним станціям будуть висвітлюватися навчальні аудиторії, їдальня, бібліотека, спортивний комплекс і функціонувати технологічне обладнання.

На корпусі №3 потужність усіх фотовольтаїчних панелей — 41,2 кВт. На даховій котельні корпусу фізичного виховання — 49,5 кВт. На корпусі №4 — 48,6 кВт. Бібліотечний корпус— 26,9 кВт. І на даху їдальні також — 26,9 кВт.

Хмельницький національний університет, став одним з перших в Україні, який буде використовувати альтернативне джерело енергії для зменшення енерговитрат.

До речі, раніше ми повідомлялиУ Хмельницькому створили кластер з розвитку поновної енергетики про те, що для збереження природи та розвитку поновної енергетики в Хмельницькому створили енергетичний кластер.

Share
Написати коментар
loading...