Реклама

У Білорусі запустили криптобіржу

У Білорусі запустили регульовану криптобіржу Currency.com. Біржа приймає Bitcoin і Ethereum, а також фіатні гроші. Про це повідомляє «РБК»
Čytaty latynkoju
У Білорусі запустили криптобіржу
  1. Головна
  2. Крипто
  3. У Білорусі запустили криптобіржу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Білорусі запустили регульовану криптобіржу Currency.com. Біржа приймає Bitcoin і Ethereum, а також фіатні гроші. Про це повідомляє «РБК»

Інвестори проекту — білоруські бізнесмени Саїд Гуцерієв і Віктор Прокопеня. У 2019 році очікується виручка біржі на рівні $70 млн. Заробити цю суму планують на біржових комісіях у Білорусі, які складуть від 0,2 до 1,5% залежно від операції.

Як функціонуватиме білоруська криптобіржа

На біржі будуть торгуватися токенізовані активи на сировину, акції, індекси, прив’язані до базової ринкової вартості традиційних фінансових активів. Завести гроші на Currency.com можна буде за допомогою банківських карт Visa і Mastercard, емітованих будь-якими банками, зокрема іноземними. Поки що до біржі підключені тільки Bitcoin і Ethereum, оскільки вони мають сервіси протидії відмиванню коштів.

За словами інвесторів, біржа вирішує проблему нестачі на крипторинку традиційних фінансових інструментів, через що криптоінвестори відрізані від ринку традиційних фінансових активів і не можуть обмінювати криптовалюту на фіатні валюти.

Нагадаємо, що до українського парламенту внесли законопроектДо парламенту внесли законопроект про цифрові активи про цифрові активи. Законопроект вводить термін «віртуальні активи», які діляться на криптовалюти і токен-активи. Криптовалюта визначена як «віртуальний актив у формі токена, який функціонує як спосіб обміну або збереження вартості». У свою чергу, токен-актив повинен «засвідчувати майнові чи інші права власника токена, які відповідають обов’язкам емітента токена».

До 2024 року депутати мають намір ввести податок для фізичних і юридичних осіб на прибуток від криптовалюти в розмірі 5%. Також пропонується зняти з держави повноваження з регулювання обмінних операцій між різними криптовалютами. Залишити за ним тільки контроль за переведенням цифрових активів в фіат за допомогою криптовалютних бірж.

Share
Написати коментар
loading...