Реклама

Українські батарейки поїдуть на переробку до ЄС

Екологічна організація «Батарейки, здавайтеся» закупила бочки для транспортування батарейок на переробку до ЄС. Про це команда повідомила на своїй Facebook-сторінці
Čytaty latynkoju
Українські батарейки поїдуть на переробку до ЄС
  1. Головна
  2. Місто
  3. Українські батарейки поїдуть на переробку до ЄС
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Екологічна організація «Батарейки, здавайтеся» закупила бочки для транспортування батарейок на переробку до ЄС. Про це команда повідомила на своїй Facebook-сторінці

Ініціатива «Батарейки, здавайтеся» та компанія «Екологічні інвестиції» імпортували з Туреччини 80 бочок для пересилки використаних батарейок з України на переробні заводи в ЄС.

Для чого потрібні бочки 

Фура з 80 спеціальними маркованими бочками возитиме українські батарейки на переробні заводи в Європу. Як кажуть активісти, без цієї спеціальної тари, виготовленої за стандартами ООН, з клеймом особливого зразка та із пластику особливої міцності, вивезти батарейки на переробку в Європу було би неможливо. Вони виявили, що якісної тари для небезпечних відходів в Україні немає. Партію бочок виготовила стамбульська фабрика Güngör Plastik.

Організація отримала 80 бочок, об’ємом 220 л кожна. Усі вони вміщуються у 20-тонну фуру. Вантажівка вивезе першу партію батарейок в Європу. Бочки повертатимуть в Україну та наповнюватимуть батарейками знову.

«Компанія, з якою ми будемо вивозити батарейки на переробку за кордон, «Екологічні інвестиції», розмитнила та уже привезла ці самі бочки на склад у Києві, — розповідають активісти. — На днях ми завітали туди всі разом, щоб подивитись на них вживу. Кожна із бочок виготовлена спеціально для того, щоб витримати сувору вагу батарейок та має ООН-стандартизоване клеймо. Термін придатності таких бочок за європейськими нормами — 5 років».

Нещодавно «Батарейки, здавайтеся» оголосили про закриття волонтерської мережі зі збору використаних батарейок через високу вартість переробки. З 2013 року, коли було засновано рух, жодна батарейка не потрапила на переробку. Відтепер відпрацьовані батарейки збиратимуть лише у торгових мережах і компаніях, які оплачуватимуть переробку батарейок на двох заводах – Redux у Німеччині та Recupyl у Польщі.

Нагадаємо, раніше ми писалиЯк переробляти та сортувати непрацюючі ґаджети — досвід США про те, як переробляти та сортувати непрацюючі ґаджети — досвід США.

Share
Написати коментар
loading...