Реклама

Оновлено рейтинг безвізової доступності країн за українським паспортом

8 січня 2019 року міжнародна компанія Henley & Partners опублікувала свіжий рейтинг паспортів світу, в якому Україна опинилася на 41 місці з 200 країн
Čytaty latynkoju
Оновлено рейтинг безвізової доступності країн за українським паспортом
  1. Головна
  2. Місто
  3. Оновлено рейтинг безвізової доступності країн за українським паспортом
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
8 січня 2019 року міжнародна компанія Henley & Partners опублікувала свіжий рейтинг паспортів світу, в якому Україна опинилася на 41 місці з 200 країн

Згідно з індексом станом на початок 2019 року українці мають право на безвізове відвідування 128 країн, і це на 14 більше, ніж роком раніше, передає УНІАН. Список «безвізових» для українців країн поповнили Катар, ОАЕ, Уругвай, Перу і цілий ряд далеких острівних держав.

Про що свідчать свіжі дані рейтингу

Як повідомляє інформаційне агентство, з 128 країн поки що для українців повністю безвізовими є 93. Для їх відвідування потрібен внутрішній паспорт, звичайний закордонний паспорт або біометричний закордонний паспорт, в залежності від вимог тієї чи іншої країни.

В першу чергу, мова йде про 26 країнах Євросоюзу (крім Великобританії та Ірландії) і ще 4 країнах Шенгенської зони,  що не входять в ЄС: Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія. Для відвідування цих країн якраз і необхідний біометричний закордонний паспорт. Також громадяни України можуть їздити без віз ще в 14 країн, які укладачі рейтингу умовно віднесли до європейського регіону, в тому числі в Албанію, Ватикан і інші.

Повністю безвізовими для українців є багато країн Латинської Америки, Карибського басейну і Середнього Сходу. В останні пару років цей список поповнюється і країнами Океанії. При цьому існує ряд країн, куди громадяни України можуть їздити за внутрішніми паспортами. Наприклад, Білорусь та Росія або ж за ID-картками: Туреччина і Грузія.

До слова, до списку останніх незабаром можуть додатися і країни Балтії, куди зараз українці можуть їздити по безвізу з біометричними закордонними паспортами. У той же час в 34 країнах зі списку «доступних для українців» передбачено отримання візи по прибуттю. До них відносяться більшість країн Азії. В тому числі популярні серед українців Таїланд, Непал, Шрі-Ланка і Мальдіви, а також майже вся доступна туристам Африка, в тому числі Єгипет. Частково це будуть країни Океанії і Середнього Сходу: Іран, Йорданія, Ліван.

До слова, раніше ми писалиУкраїнський паспорт посів 28 місце у світовому рейтингу безвізових країн про те, що український паспорт посів 28 місце у світовому рейтингу безвізових країн.

Share
Написати коментар
loading...