Реклама

Із січня 2019-го змінюється порядок оплати електроенергії в будинках

З 1 січня 2019 року енергопослуги клієнтам в Україні надаватимуть 2 різні компанії - оператор системи розподілу і компанія-постачальник електроенергії. Про це інформує «Економічна Правда»
Čytaty latynkoju
Із січня 2019-го змінюється порядок оплати електроенергії в будинках
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Із січня 2019-го змінюється порядок оплати електроенергії в будинках
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
З 1 січня 2019 року енергопослуги клієнтам в Україні надаватимуть 2 різні компанії - оператор системи розподілу і компанія-постачальник електроенергії. Про це інформує «Економічна Правда»

Зміни відбулися відповідно до закону «Про ринок електричної енергії». Відтепер оператор системи розподілу здійснюватиме діяльність винятково з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж. Компанія-постачальник електроенергії буде займатися постачанням електроенергії споживачам, відповідати за нарахування платежів і розрахунки.

Що зміниться для споживачів електроенергії в плані документів та рахунків

Для продовження звичного споживання електрики необхідно приєднатися до Публічного договору на постачання електроенергії постачальником універсальних послуг. У кожному регіоні та місті це — свої компанії. Для мешканців Києва, наприклад, — «Київські енергетичні послуги». Також буде окремий договір із компанією, що розподіляє електроенергію. Для киян це — «ДТЕК Київські електромережі».

В деяких містах мешканцям багатоквартирних будинків розсилають бланки договорів, які потрібно начебто підписати та здати до Центрів обслуговування. Проте як зазначили в ДТЕК, державою передбачено спрощену процедуру приєднання: усе, що необхідно зробити, – це продовжити користуватися послугами та своєчасно оплачувати рахунки. «Клієнту необхідно зробити це в лютому 2019 року, у момент оплати послуг за січень 2019 року. Якщо ви оплачуєте рахунки через банк чи інтернет-банкінг, у лютому 2019 року необхідно вказати нові реквізити отримувача – компанії-постачальника. Реквізити будуть на сайтах і в перших рахунках від постачальника, які будуть доставлені клієнтам у лютому 2019 року», — повідомили в ДТЕК.

Як зазначає «ЕП», у клієнтів і надалі залишається всього один рахунок за електроенергію. У ньому лише з’являться 2 окремих рядки: вартість послуг із розподілу та вартість електроенергії. Зміна в структурі тарифу не означає його збільшення. Перший оновлений рахунок побутові клієнти отримають у лютому 2019 року за електроенергію, спожиту в січні. Всі розрахунки проводяться через постачальника електрики.

Нагадаємо, раніше ми інформувалиЕлектрозарядна станція — на кожен паркувальний майданчик: ініціатива Мінрегіону про плани Мінрегіону запровадити обов’язкові зарядні станції на паркувальних майданчиках біля багатоквартирних будинків.

Share
Написати коментар
loading...