Реклама

CEO «Приватбанку» — про реформи, інтернет-сервіси та конкуренцію в Apple Pay

На початку 2018 року найбільший банк України очолив чеський експат — Петр Крумханзл. До приходу у «Приватбанк» він працював операційним директором Home Credit China. У розмові із виданням «Економічна Правда» топ-менеджер окреслив бачення основних викликів та можливостей банку, що перейшов із приватної у державну форму власності. Публікуємо ключові тези
Čytaty latynkoju
CEO «Приватбанку» — про реформи, інтернет-сервіси та конкуренцію в Apple Pay
  1. Головна
  2. Історії
  3. CEO «Приватбанку» — про реформи, інтернет-сервіси та конкуренцію в Apple Pay
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На початку 2018 року найбільший банк України очолив чеський експат — Петр Крумханзл. До приходу у «Приватбанк» він працював операційним директором Home Credit China. У розмові із виданням «Економічна Правда» топ-менеджер окреслив бачення основних викликів та можливостей банку, що перейшов із приватної у державну форму власності. Публікуємо ключові тези

Про команду банку

— У банку є три групи, кожна з яких має свою бізнес-культуру і, відповідно, свої особливості введення банківського бізнесу. Перша з них представлена тими, хто працював у банку до націоналізації. Це — дуже сильні професіонали. Це можна побачити за результатами, досягнутими до націоналізації. Передусім я маю на увазі технологічну сферу.

Друга група — фахівці, які прийшли на етапі націоналізації. Їхнім завданням було стабілізувати ситуацію в банку. Вони теж показали себе дуже добре в роботі та виконанні нестандартних завдань.

Третя група — менеджери з міжнародним досвідом, які приєдналися до банку у 2018 році, коли Мінфін затвердив стратегію розвитку. Їхнє завдання — трансформація та прискорення розвитку банку, підготовка його до продажу. Кожна з груп представляє свою точку зору, має унікальний досвід, висуває свої пропозиції. Саме синергія їхніх відмінностей веде банк до успіху.

Про приватизацію банку

За словами топ-менеджера, питання приватизації «Приватбанку» носить більше політичний характер. Інвестори зацікавляться пропозицією від держави в разі, якщо політична й економічна ситуації в країні будуть стабільними та прогнозованими. Проте CEO «Приватбанку» обережний із оцінкою того, хто може стати потенційним інвестором:

— Основним гравцем тут буде Мінфін, який визначатиме стратегію продажу і встановлюватиме умови приватизації. Зараз вони мені невідомі.

Про інтернет-банкінг

Читайте також: Запущено новий інтерфейс «Приват24 для бізнесу»

Серед ключових напрямків оновлення роботи банку Крумханзл називає оновлення компонентів інтернет-банкінгу «Приват24», зокрема — месенджера у цьому додатку, котрий дає змогу користувачам отримувати вичерпну інформацію щодо рахунків, руху коштів. Месенджер розвиватимуть як мультиканальну платформу, яка дозволить клієнту спілкуватися з банком у найбільш зручний для нього спосіб — а також туди поступово додаватимуть нову функціональність:

— Банк разом з клієнтами тестує нову платформу веб-версії «Приват24» яка відкрита клієнтам будь-якого банку. Згодом у такому оновленому відкритому форматі буде працювати й мобільний банк.

Про кредитування

— За 9 місяців 2018 року портфель роздрібного кредитування зріс на 7,9 млрд грн — до 48,3 млрд грн. Ми зробили це завдяки низці нових продуктів та сервісів, а також завдяки вдосконаленню політики управління ризиками.

Читайте також: ПриватБанк визнали лідером українського ринку пластикових карт

Тренд нарощення кредитного портфеля також тісно пов’язаний із сегментом малих та середніх підприємств. Ми вже маємо 556 тис клієнтів МСБ, включаючи юридичних осіб та приватних підприємців, що є рекордом в історії «Приватбанку». Це — дані тільки щодо клієнтів, які активно працюють. Цього досягнуто завдяки запровадженню нових продуктів, застосуванню технологій перехресних продажів, вдосконаленню процедур надання кредитів.

Про Apple Pay та конкуренцію з іншими банками за цю технологію

— За умовами співпраці з Apрle ми не можемо називати конкретні цифри. Після впровадження Apple Pay Україна продемонструвала найбільші темпи росту клієнтів серед країн, які впровадили цю послугу. Це вказує на потенціал ринку і на один з перспективних трендів розвитку фінансових послуг в майбутньому. Apple Pay, Google Pay та інші такі послуги стануть ядром платіжних послуг.

Читайте також: 💳 Як налаштувати Apple Pay та навіщо це потрібно

Топ-менеджер банку також зазначає, що ця технологія впливає на зростання попиту на банківські послуги, але нічого незвичного в цьому немає:

— Конкуренція на ринку — найкраща рушійна сила для подальшого покращення якості послуг. Я не хочу конкурувати з іншими банками в частині рівня відсоткових ставок. Я хочу конкурувати з ними за якістю послуг та інновацій.

Share
Написати коментар
loading...