Реклама

Мережа косметичних товарів Prostor придбає конкурента за $15 млн — ЗМІ

Власники дніпропетровської мережі Prostor ведуть переговори про придбання конкурента — мережі «Космо». Сума угоди може скласти $15 млн, повідомляє LIGA.net
Čytaty latynkoju
Мережа косметичних товарів Prostor придбає конкурента за $15 млн — ЗМІ
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Мережа косметичних товарів Prostor придбає конкурента за $15 млн — ЗМІ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Власники дніпропетровської мережі Prostor ведуть переговори про придбання конкурента — мережі «Космо». Сума угоди може скласти $15 млн, повідомляє LIGA.net

Дніпропетровська компанія «Стиль Д», яка розвиває мережу з продажу парфюмерно-косметичних товарів Prostor, близька до придбання бізнесу компанії «Суматра ЛТД» — мережі «Космо».

Більше про угоду компаній

Про це розповіли LIGA.net три джерела: два директора торгових мереж і інвестиційний банкір. Продавець — інвесткомпанія SigmaBleyzer. Якщо угоду підпишуть, Prostor вийде на друге місце в Україні в сегменті магазинів з продажу парфюмерно-косметичної продукції після мережі «Єва», інформує видання.

Договір купівлі продажу ще не підписаний, зараз йде оцінка вартості бізнесу «Космо», розповідає LIGA.net директор торгової мережі на правах анонімності. Угода може виявитися типовою для українського роздрібного ринку: власник купує договори оренди, товарні залишки, торгове обладнання і при необхідності — бренд мережі. Йдеться тільки про продаж близько 110 парфюмерно-косметичних магазинів, аптечний бізнес «Космо» не входить в угоду, зазначив він.

Продавець хоче за свій актив близько $15 млн, — повідомив інвестиційний банкір, який побажав його не називати.

Гендиректор мережі Космо Георгій Шейко повідомив, що ритейлер регулярно проводить переговори про продаж свого бізнесу. Інформацію про проведення оцінки вартості активів він спростував. Отримати коментар Prostor LIGA.net не вдалося — її представники не відповіли на запит видання.

Зараз в Україні працює чотири національні мережі — «Єва», Watsons, Prostor і «Космо», розповіла LIGA.net директор консалтингової компанії UTG Євгенія Локтіонова. За її словами, протягом останніх трьох років найактивніше розвивалися «Єва» та Prostor. Лідирує мережа «Єва» (близько 750 магазинів), на другому місці — Watsons (близько 400 торгових точок), на третьому — Prostor (близько 350 магазинів), на четвертому місці — «Космо» (близько 110 магазинів).

Якщо угода відбудеться, то Prostor зможе зайняти друге місце на українському ринку ритейлу з продажу парфюмерно-косметичної продукції після мережі «Єва». Як зазначив співвласник останньої Руслан Шостак, компанія не боїться конкуренції навіть у тому випадку, якщо об’єднуватиметься Watsons, Prostor і «Космо». До кінця 2018 року ритейлер відкриє ще 60-70 магазинів, а в наступному році — понад 100 торгових точок, додав Шостак.

До слова, раніше ми писалиBlack Friday по-українськи — очікування та прогнозовані витрати, що учасниками сезонних розпродажів у листопаді 2018-го мають намір стати щонайменше третина українських покупців.

Share
Написати коментар
loading...