Реклама

Black Friday по-українськи — очікування та прогнозовані витрати

Учасниками сезонних розпродажів у листопаді мають намір стати щонайменше третина українських покупців. Такі дані оприлюднили у виданні Retailers.ua з посиланням на аналітичний звіт BlackFriday Global
Čytaty latynkoju
Black Friday по-українськи — очікування та прогнозовані витрати
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Black Friday по-українськи — очікування та прогнозовані витрати
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Учасниками сезонних розпродажів у листопаді мають намір стати щонайменше третина українських покупців. Такі дані оприлюднили у виданні Retailers.ua з посиланням на аналітичний звіт BlackFriday Global

Великі розпродажі під час Black Friday, відомі в США, проходять в першу п’ятницю після святкування Дня подяки. У 2018-му це — 23 листопада. З цього дня починається традиційний різдвяний сезон розпродажів. Протягом декількох років ця традиція набула популярності по всьому світу, в тому числі і в Україні. За даними аналітиків Black-Friday.Global, серед українців про «Чорної п’ятниці» знає вже 88% опитаних, серед яких 30% візьме участь в розпродажах.

Як змінився інтерес до Black Friday з плином часу

Згідно даних Google, протягом минулих 5 років інтерес онлайн-користувачів до цієї події виріс більш ніж вдвічі. Щороку практично у всіх країнах знижкових безумство призводить до чергових рекордів оборотів і прибутку.

У кожній з 55 країн, які проаналізувала Black Friday Global, кількість транзакцій в інтернеті під час Black Friday значно зростала в порівнянні зі звичайним днем. Наприклад, користувачі з США в «Чорну п’ятницю» здійснюють на 2103% покупок більше, ніж зазвичай.

Але ні в жодній іншій країні не було відзначено такого великого інтересу до розпродажів, як в Пакистані, де активність інтернет-покупців була на 11525% вищою за звичайні дні в році. У багатьох країнах саме листопада є місяцем, що приносить продавцям найбільший прибуток. Вважається, що частка листопада в річні обороти досягає близько 20%.

Як виглядає ситуація із сезонними розпродажами в Україні

За результатами опитування, кількість українців, які збираються зробити покупки в «Чорну п’ятницю» в цьому році, зросла практично на 19% з 2017 року. Більшість опитуваних (68,6%) вирішили здійснювати покупки як онлайн, так і офлайн. Робити покупки за вигідними онлайн-пропозицій будуть 17,7% опитаних, а 13,7% вирішили віддати перевагу традиційним торговельним центрам. Покупці планують витратити практично 3 тис грн ($107, за курсом НБУ на 13 жовтня). За результатами опитування, покупців в більшій мірі цікавить одяг, ніж електроніка. Найменшим попитом користуються книги, спортивні товари та нижня білизна.

Згідно зі статистикою про Black Friday 2017, американці, канадці і українці отримують найбільшу вигоду від розпродажів у листопаді. В Україні та Канаді середня знижка в інтернет-магазинах в останню п’ятницю листопада склала 66%, а в Штатах цей показник досяг 68%. З огляду на прогнозовані витрати українців під час «Чорної п’ятниці» у 2018-му, покупці можуть заощадити до 5775 грн.

Раніше ми розповідалиE-commerce йде офлайн: до 850 магазинів у світі — прогноз JLL про плани онлайн-ритейлерів збільшити присутність в офлайн-сегменті.

Share
Написати коментар
loading...