Реклама

6 нових можливостей Facebook для рекламодавців та маркетологів

10–11 жовтня 2018-го відбувся Global Partner Summit компанії Facebook. Мета цього заходу — познайомити маркетингових партнерів (представників великих рекламодавців та діджитал-агенцій) із тим, що та як буде змінюватися в роботі найбільшої соціальної мережі планети. І ось які новації назвали цьогоріч
Čytaty latynkoju
6 нових можливостей Facebook для рекламодавців та маркетологів
  1. Головна
  2. Історії
  3. 6 нових можливостей Facebook для рекламодавців та маркетологів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
10–11 жовтня 2018-го відбувся Global Partner Summit компанії Facebook. Мета цього заходу — познайомити маркетингових партнерів (представників великих рекламодавців та діджитал-агенцій) із тим, що та як буде змінюватися в роботі найбільшої соціальної мережі планети. І ось які новації назвали цьогоріч

Оцінювати креатив за допомогою окремого сервісу під назвою Creative Compass

Команда Facebook оголосила про запуск Creative Compass. Цей інструмент дасть змогу оцінювати привабливість візуальної складової у рекламі. Також кожне оголошення можна буде перевірити на відповідність вимогам бренду та релевантність меседжів та загального тону рекламного оголошення для цільової аудиторії.

Для такого оцінювання сервіс використовуватиме механіку присвоювання балів для низки показників. Серед ключових індикаторів будуть:

  • помітність реклами,
  • її наочність.
  • асоціювання з брендом, який рекламує таке оголошення,
  • відповідність та доступність меседжів,
  • переконливість,
  • інформативність,
  • емоційна складова,
  • заклик до дії.

Комплексну картину щодо кожного оголошення від бренду можна буде скласти за допомогою Creative Compass вже з 2019 року.

Оптимізувати рекламу через Stories у соцмережі

Instagram вже стала мережею, де «Історії» відіграють чи не ключову роль у просування продуктів та брендів. Одночасно таку ж механіку просування візуального контенту Facebook розвиває і для своєї основної платформи. А для того, аби взаємодія з рекламою була еефктивнішою, створено окремий інструмент — ThruPlay. Він має на меті оптимізувати витрати на відеорекламу. Рекламодавці з його допомогою платитимуть лише за ті оголошення, які користувач переглядав не менше 15 сек у Stories.

Проставити мітки для рекламних оголошень та удосконалити збирання статистики

Також у команді Facebook запропонували вирішення проблеми з відстеженням тих рекламних оголошень, які запускає як сама платформа, так і її клієнти. Кожен креатив можна позначити мітками. Мітки допомагають побачити в аналітичному звіті усі оголошення з конкретним видом креативу — звідки би не запускали цю рекламу. Така нова можливість має допомогти в оцінці результативності.

Нова можливість оцінювання креативів буде доступна для відео-оголошень, продуктових каталогів, оголошень в іграх соцмережі. Надалі обіцяють додати систему, яка дасть змогу ставити мітки додатково і для зображень.

Спростити роботу з рекламним кабінетом та створити шаблони за допомогою Business Manager

Для рекламодавців та агенцій також спростять налаштування рекламних кабінетів. Зараз на налаштування рекламних кампаній бренди та представники агенцій витрачають у кабінеті Business Manager близько 90 хв. Щоби скоротити цей час, будуть запущені шаблони налаштування типових оголошень та сценаріїв, що суттєво має полегшити та пришвидшити роботу з рекламним кабінетом.

Спростити взаємодію креаторів з SDK

Станом на 2018 рік для використання SDK цієї соцмережі слід генерувати код та проставляти його для усіх подій, котрі мають ключове значення у додатку, який використовує SDK Facebook. Надалі можна буде скористатися інструментом, за допомогою якого Event Manager зможе створювати пари з назв події та відповідної дії у додатку — і потім визначати усі подібні дії користувачів та вносити їх до обліку. Обіцяють, що всі дані передаватимуть миттєво.

Запустити гібридне відстеження і мобільного, і «настільного» трафіку на основі SDK та Pixel

Оскільки зараз все більше комерційних додатків передбачають не лише роботу всередині пристрою, але й перехід мобільного додатку в інтернет, то виникає потреба у паралельному відстеженні дій та конверсій як у мобільному додатку, так і на сайті за його межами. Тут виникає проблема збору статистики. Адже веб-частину не обліковує SDK для мобільних додатків у його поточному вигляді, а Facebook Pixel може не зафіксувати подію, яка має відношення до мобільного додатку, сприйнявши її за звичайну «настільну».

Для вирішення цієї колізії у Facebook пропонують систему, яка отримала назву Web SDK. У ній гібридно поєднають події SDK та Pixel без плутанини в аналітичних звітах.

Ось такі ключові новації чекають на рекламодавців, котрі просувають свої товари та послуги за допомогою Facebook. Раніше ми розповідалиFacebook офіційно запустила рекламу в Stories про корисні можливості розміщення реклами у Facebook Stories.

Share
Написати коментар
loading...