Реклама

Громадський бюджет-2019: який проект став найдорожчим

У Громадському бюджеті-2019 переміг 341 проект. Загалом до голосування було допущено 940 проектів, передає прес-служба Київради
Čytaty latynkoju
Громадський бюджет-2019: який проект став найдорожчим
  1. Головна
  2. Місто
  3. Громадський бюджет-2019: який проект став найдорожчим
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Громадському бюджеті-2019 переміг 341 проект. Загалом до голосування було допущено 940 проектів, передає прес-служба Київради

У рамках Громадського бюджету-2019 визначено рекордну кількість переможців – 341 проект. Про це першого жовтня повідомив заступник міського голови секретар Київради Володимир Прокопів. Найдорожчим проектом-переможцем є серія новорічних шоу-програм «Казковий світ дитячих мрій», вартістю три мільйони гривень.

Яких проектів було набільше 

У голосуванні ГБ-2019 взяли участь понад 154 тисячі киян. На 20 тисяч більше, ніж минулоріч. Цього року мінімальний кошторис ініціативи склав 50 тисяч гривень, а максимальний – три мільйони.

Як зазначив Прокопів, уже традиційно найбільше проектів перемагає у категорії освіти — маємо 40% ініціатив-лідерів. Друге місце, як і минулого року, за спортом – 16%. Безпека, дороги і транспорт, а також інформаційні технології є найменш привабливими категоріями — лише 1% переможців. Наступного року найбільше проектів реалізують в Дарницькому, Деснянському і Шевченківському районах – близько сотні. Найменше переможців (41) – у Святошинському. Найактивніше кияни голосували за загальноміські проекти.

Проекти з максимальним кошторисом

Найдорожчим проектом-переможцем є «Казковий світ дитячих мрій», вартістю три мільйони гривень. Ініціатива передбачає проведення у Святошинському районі безкоштовних новорічно-різдвяних казкових шоу-програм для дітей віком від трьох до дванадцяти років.

Ще один проект з майже максимальним кошторисом — 2,9 мільйони гривень — теж від Святошинського району – «Святошин Family Fest». Сімейний фестиваль буде безкоштовним для усіх відвідувачів, він розрахований на 5 000- 7 000 осіб.

Одним із найменш вартісних є проект «Каратєль» за 120 тисяч гривень. Він передбачає створення оновлень для мобільного додатку «КАРАТЄЛЬ», які дозволять спрямовувати скарги та пропозиції до комунальних підприємств Києва через смартфон.

Громадський бюджет 2019 по-новому

За словами голови постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, Андрія Страннікова, голосування за ГБ-2019 проходило за новою формулою. Чим дорожчий проект – тим більше голосів для перемоги було потрібно. Відповідно, для дешевшої ініціативи їхня кількість мала бути меншою. Це дозволило невеликим проектам, таким як заміна вікон у школі, закупівля обладнання в освітні заклади, тощо, зайняти високі позиції та стати переможцем. Реалізація усіх ініціатив розпочнеться з нового року. На їхнє фінансування буде передбачено в бюджеті на 2019 рік 150 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали10 столичних «зелених» проектів претендують на бюджетні кошти про десятку «зелених» проектів, які зможуть бути реалізовані за кошти міського бюджету.

Share
Написати коментар
loading...