Реклама

Аграрний товарообіг України з ЄС за 8 міс зріс на $330 млн

Міністерство агрополітики та продовольства проінформувало про динаміку розвитку торгівлі з країнами Європейського Союзу
Čytaty latynkoju
Аграрний товарообіг України з ЄС за 8 міс зріс на $330 млн
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Аграрний товарообіг України з ЄС за 8 міс зріс на $330 млн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Міністерство агрополітики та продовольства проінформувало про динаміку розвитку торгівлі з країнами Європейського Союзу

За результатами січня-серпня 2018 року товарообіг аграрної та харчової промисловості між Україною та країнами Європейського Союзу досяг $5,4 млрд, що на $330 млн більше ніж за аналогічний період 2017 року. При цьому експорт продукції АПК з України до ринків ЄС перевищив $3,6 млрд. Про це зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

Які показники має агросектор України

«В п’ятірку ключових експортних позицій до ЄС за вказаний період увійшли: зернові – $1,2 млрд, олія – $702,5 млн, насіння олійних – $581,4 млн, залишки і відходи харчової промисловості – $312,8 млн, м’ясо та харчовісубпродукти свійської птиці – $169,8 млн та інші товари», — зазначила Ольга Трофімцева.

Вона додала, що у ТОП-5 країн з найбільшою часткою у зовнішньоторговельному обігу між Україною та країнами ЄС входять: Нідерланди – 15,2%, Польща – 14,3%, Італія – 12,6%, Іспанія – 12%, Німеччина – 11,5%.

«За вказаний період імпорт аграрної та харчової продукції з країн ЄС до України збільшився на $336,2 млн порівняно з відповідним періодом 2017 року та склав $1,7 млрд. Найбільше ми імпортували продукти для годівлі тварин, тютюн та вироби з нього, шоколад та продукти з какао-бобів, м’ясо та субпродукти, насіння олійних культур, кукурудзу, алкогольну продукцію та різні інші харчові товари. Зростання обсягів двосторонньої торгівлі в агро- та харчовій сфері між Україною та ЄС вкотре доводить, що Угода про зону вільної торгівлі успішно працює», — наводить слова Трофімцевої прес-служба профільного міністерства.

Раніше ми інформувалиКомпанія з Саудівської Аравії купує український агрохолдинг про купівлю відомого українського агрохолдингу закордонними інвесторами із Саудівської Аравії.

Share
Написати коментар
loading...