Реклама

Український стартап виготовить доступні біонічні протези

Проект Esper Bionics з’явився у квітні 2017 року, а тепер його команда має намір представити до кінця 2018-го перший робочий варіант біонічного протезу
Čytaty latynkoju
Український стартап виготовить доступні біонічні протези
  1. Головна
  2. Новини
  3. Український стартап виготовить доступні біонічні протези
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Проект Esper Bionics з’явився у квітні 2017 року, а тепер його команда має намір представити до кінця 2018-го перший робочий варіант біонічного протезу

Як повідомила Анна Белєванцева, COO Esper Bionics, у розмові із виданням Blog Imena.UA, в Україні на ринку відсутній доступний за вартістю функціональний протез верхньої кінцівки. Всі наявні біонічні протези є занадто дорогими та малофункціональними. Держава фінансує встановлення дорогих закордонних біонічних протезів, оскільки немає альтернативи. Зараз стартап працює над тим, аби такі протези стали дешевшими та функціональнішими.

Що запропонує ринку біоніки український стартап

У планах команди — робота над удосконаленою другою версією продукту з розумним хватом та відчуттям дотику та 2 продукти для контролю біонічних протезів: вібробраслет і нейроімплант. Стороннього капіталу автори розробки поки що не залучали: «Ми змістили фокус на зручне управління протезом та доступність продукту для людей з обмеженими можливостями. Протез буде як мінімум в 5 разів доступніший ніж наявні девайси та з розширеним функціоналом. Реліз браслету та імпланту відбудеться через декілька років, оскільки необхідно провести комплекс випробувань», — зазначила Белєванцева.

Після України команда стартапу планує вийти на ринки Польщі та Канади, країн Балтії: «Вартість протезу відповідає соціальній політиці більшості країн, тому ми розраховуємо на покриття вартості встановлення протезу державними коштами та страховими виплатами».

Команда складається з 6 учасників. СЕО проекту — серійний підприємець та лікар, який має досвід в запуску багатьох проектів різних напрямків. За технічну частину відповідають 3 інженери. Також є СОО, який виконує операційні завдання, та лікар-нейрохірург, який є спеціалістом в області нейронауки: «Також ми співпрацюємо з 3-ма українськими інститутами, які допомагають нам в роботі над імплантом. І, безумовно, є велике коло людей, які є радниками для нашого проекту», — додала представниця стартапу. Станом на вересень 2018-го на сайті проекту зазначено, що стартап шукає СТО на перетині Embedded та DataScience і запрошує до співпраці спеціалістів Embedded, DataSience, Biotech, Mechanical та науковців для участі в R&D.

Раніше ми повідомлялиУкраїнські науковці навчилися створювати протези на 3D-принтері про українських науковців, котрі навчилися створювати протези на 3D-принтері.

Share
Написати коментар
loading...