Реклама

Українські науковці навчилися створювати протези на 3D-принтері

Вчені з Сумського державного університету зробили протез кисті на 3D-принтері. На створення винаходу науковцям знадобилося півроку та 15 тис грн  
Čytaty latynkoju
Українські науковці навчилися створювати протези на 3D-принтері
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українські науковці навчилися створювати протези на 3D-принтері
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вчені з Сумського державного університету зробили протез кисті на 3D-принтері. На створення винаходу науковцям знадобилося півроку та 15 тис грн  

Автоматизація потрібна не лише програмам чи обладнанню. Українські винахідники запропонували автоматизувати випуск протезів. Для цього вони пропонують використовувати 3D-друк та технології серійного виробництва моделей для протезів руки. Кожен такий протез має ще й власний набір електроніки. Біонічна рука здатна робити багато завдань, які робить звичнайна людська кінцівка. Винахід працює на алгоритмах машинного навчання. Він здатен реагувати на імпульси центральної нервової системи. За словами розробників, 3D-протез потребує лише вдосконалення механічних можливостей.

Які переваги перед аналогами з-за кордону

Аналогічні кінцівки за кордоном можуть сягати в ціні $25 тис і мати обмежені функціональні можливості. Українська розробка перед іноземними аналогами матиме такі переваги: низьке споживання енергії, здатність до самонавчання нових рухів та доступна ціна. Перед тим як створювати біонічну модель за допомогою 3D-друку, сумські вчені враховували потреби людей із втраченими кінцівками. Власник українського протезу зможе виконувати рухи кожним пальцем та розвинути мілку моторику.

Нагадаємо, що розробка українця UniExo, роботизований екзоскелет, лідирувалаУкраїнська розробка екзоскелету лідирує на всесвітньому конкурсі стартапів на всеукраїнському конкурсі стартапів. Молодий український інженер Антон Головаченко розробив модулі, що одягаються на ушкоджені кінцівки. Вони допомагають тренувати м’язи у разі переломів чи паралічу рук або ніг. Штучні руки і ноги з серводвигунами, датчиками і програмним забезпеченням можуть підіймати та опускати біологічні кінцівки стільки разів і в такому режимі, як їх запрограмували.

Share
Написати коментар
loading...