Реклама

2 роки ProZorro — відомства звітують про досягнення системи закупівель

До другої офіційної річниці ProZorro в соцмережах стартував флешмоб #нашіПрозоріДосягнення. Державні установи діляться своїми здобутками за 2 роки роботи в системі електронних закупівель
Čytaty latynkoju
2 роки ProZorro — відомства звітують про досягнення системи закупівель
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 2 роки ProZorro — відомства звітують про досягнення системи закупівель
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
До другої офіційної річниці ProZorro в соцмережах стартував флешмоб #нашіПрозоріДосягнення. Державні установи діляться своїми здобутками за 2 роки роботи в системі електронних закупівель

Серед учасників флешмобу — Міністерство інфраструктури України, Київська міська державна адміністрація (КМДА), НАЕК «Енергоатом», НАК «Нафтогаз України», «Укрпошта».

Які успіхи мають державні відомства в ProZorro

Міністерство інфраструктури відзвітувало про заощаджені 9,5 млрд грн. З них близько 2,3 млрд грн – це економія на закупівлях «Укрзалізниці». Ще 1,4 млрд грн вдалося заощадити на тендерах у сфері морського та річкового транспорту. Рекорної суми економії вдалося досягти на тендері з поглиблення морського дна в порту «Південний».

«Укрпошта», яка теж долучилася до флешмобу, за 2 роки роботи в системі зекономила 513 млн грн. При цьому середня економія на кожному тендері з 11,5% у 2016 році зросла до 11,4%. Частка конкурентних процедур «Укрпошти» майже вдвічі перевищує середній показник по системі ProZorro. Основними причинами успіху у закупівлях, на переконання представників цієї державної компанії, є проактивна комунікація (запрошення постачальників до участі у торгах, відкриті зустрічі-обговорення до оголошення тендеру), якісна підготовка тендерної документації (мінімальний набір необхідних документів, максимально якісний опис предмета закупівлі), контроль виконання договорів.

Інший учасник флешмобу – група «Нафтогаз» — повідомив про 22,2 тис проведених тендерів, 15,5 млрд грн економії та рекордну конкуренцію на тендері в 18 учасників.

НАЕК «Енергоатом» виділив ТОП-3 найбільші перемоги у сфері закупівель. Серед них – організація конференції у Брюсселі з провідними європейськими виробниками обладнання для АЕС, минулорічна нагорода «Замовник року, що зекономив найбільше грошей» від ProZorro та рекордна економія на тендері в понад 300 тисяч євро.

Нагадаємо, ProZorro cтала обов’язковою для всіх державних замовників з 1 серпня 2016 року. За цей час було оголошено понад 2 млн тендерів, в результаті яких заощаджено 52+ млрд грн. Раніше ми інформувалиУ «ProZorro.Продажі» з’явилися перші об’єкти малої приватизації про появу перших об’єктів малої приватизації на платформі «ProZorro.Продажі»

Share
Написати коментар
loading...