Реклама

У «ProZorro.Продажі» з’явилися перші об’єкти малої приватизації

Фонд держмайна за два дні завів в електронну торгову систему перші 18 об'єктів малої приватизації у Львові та Житомирі, передає «Економічна Правда»
Čytaty latynkoju
У «ProZorro.Продажі» з’явилися перші об’єкти малої приватизації
  1. Головна
  2. Креатив
  3. У «ProZorro.Продажі» з’явилися перші об’єкти малої приватизації
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Фонд держмайна за два дні завів в електронну торгову систему перші 18 об'єктів малої приватизації у Львові та Житомирі, передає «Економічна Правда»

Про це повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов. Він зазнчив, що це перші лоти, які виставляють Житомир і Львів. Але, як каже,  «максимум через тиждень, рахунок піде на сотні».

Як відбувається мала приватизація через ProZorro.Продажі

Згідно з Законом України «Про приватизацію державного і комунального майна», який набрав чинності в березні, мала приватизація буде відбуватись через електронну систему ProZorro.Продажі. Мова йде про продаж об’єктів державної або комунальної власності (єдині майнові комплекси держпідприємств та пакети акцій суб’єктів господарювання, понад 50 % статутного капіталу яких належать державі). При цьому вартість активів таких об’єктів не має перевищувати 250 млн грн.

Як зазначив глава ФДМ Віталій Трубаров, Фонд має намір завершити процедуру введення лотів в систему ProZorro до четверга.

Уряд також затвердив Порядок проведення аукціонів з продажу об’єктів малої приватизації . Документ містить детальний опис процедур, починаючи від заведення об’єктів (лотів) до системи ProZorro і закінчуючи визначенням переможця, розміру та порядку плати за участь у ньому тощо.

В ProZorro.Продажі з'явилися перші об'єкти малої приватизації

За інформацією Урядового порталу, Фонд державного майна України визначив та оприлюднив більш ніж 600 об’єктів по всій країні, які продаватимуться в рамках програми малої приватизації у 2018 році. Серед затверджених об’єктів бази відпочинку, будівлі і учбовий комбінат на Одещині, лікарня, цехи і кафе на Львівщині, піонерський табір, автостоянка і газове господарство на Миколаївщині тощо.

Які ще передбачені електронні аукціони

Як повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, на найближчому засіданні Кабінету міністрів планується розглянути пакет нормативних документів про електронні аукціони спецдозволів Держгеонадр. Крім того, прем’єр повідомив, що в серпні Кабмін також має намір розглянути нормативно-правові документи щодо обов’язкових електронних аукціонів по деревині.

Нагдаємо, раніше ми писалиКількість оголошених тендерів у ProZorro сягнула 2 млн про те, що у системі електронних публічних закупівель ProZorro за 10 міс кількість оголошених тендерів сягнула  від 1 до 2 млн. 

Share
Написати коментар
loading...