Реклама

В Україні з’явився локальний сервіс для дослідження генетичних особливостей

В Україні з’явився локальний сервіс визначення генетичних схильностей кожної людини. Стартап Primer створений за ідеєю лікаря Павла Мальованого, гендиректора Medinsider та Smart Surg
Čytaty latynkoju
В Україні з’явився локальний сервіс для дослідження генетичних особливостей
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні з’явився локальний сервіс для дослідження генетичних особливостей
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Україні з’явився локальний сервіс визначення генетичних схильностей кожної людини. Стартап Primer створений за ідеєю лікаря Павла Мальованого, гендиректора Medinsider та Smart Surg

Проблема здоров’я та догляду за собою є актуальною не лише у передових країнах світу. Попит на подібні розробки та сервіси є доволі високми і в Україні.

Для тих, хто хоче визначити особливості власного організму на основі генетичних схильностей, український medtech-стартап Primer пропонує пройти відповідний тест та дізнатися про індивідуальні особливості організму.

Як працює сервіс

В основі роботи сервісу Primer лежить аналіз спадкової інформації, закодованої в молекулі дезоксирибонуклеїнової кислоти (ДНК). ДНК міститься в ядрі кожної клітини людського організму і складається з генів, кожен з яких відповідає за розвиток певної ознаки. Команда сервісу наголошує, що переважна більшість проблем, пов’язаних з красою та оптимальною дієтою, виходять саме із незнанням людиною індивідуальних генетичних особливостей, які в багатьох випадках є відмінними від середньостатистичних.

Для того, щоб проаналізувати генетичну інформацію замовника, сервіс надсилає аплікатор, яким необхідно протягом 20-30 сек відповідно до інструкції проводити внутрішньою поверхнею щоки. Потім слід надіслати аплікатор із біоматеріалом на зворотню адресу. Результат надсилають на електронну скриньку у форматі PDF-файлу протягом 7-14 робочих днів від часу отримання біоматеріалу. Користувач може ознайомитися із результатом і зробити висновки самостійно або замовити консультацію фахівця сервісу.

В Україні з'явився локальний сервіс для дослідження генетичних особливостей

Які типи тестів можна пройти

Primer виконує три групи генетичних тестів. Перший — Primer Food, який дає інформацію про:

  • оптимальну дієту, необхідність в омега-3 жирних кислотах та вітамінах групи В і D,
  • непереносимість лактози,
  • необхідність в антиоксидантах,
  • потребу в розвантажувальних днях,
  • особливості метаболізму вуглеводів та інше.

Другий — Primer Beauty – розкриває інформацію про схильності шкіри до:

  • виникнення зморшок, целюліту та варикозу,
  • до посивіння та втрати волосся,
  • активність антиоксидантної системи,
  • ризик розвитку меланоми,
  • рівень живлення шкіри,
  • чутливість до токсинів, куріння та ультрафіолету.

Третій — Primer Coffee, який дозволяє дати відповіді на запитання, чи притаманна тривожна реакція організму під час вживання кофеїну, чи впливає кофеїн на покращення фізичної продуктивності, чи не буде зайвим випите еспресо наніч, чи варто обмежити вживання кофеїну.

Нагадаємо, раніше ми інформувалиSequoia Capital інвестує $250 млн в онлайн-сервіс генетичних тестів про інвестиції одного з найбільших венчурних фондів планети у сервіс генетичного тестування.

Share
Написати коментар
loading...