Реклама

Засновник Amazon став найбагатшою людиною сучасності

Виконавчий директор і засновник інтернет-рітейлера Amazon Джефф Безос став найбагатшою людиною в сучасній історії. Його статки оцінюють у $150 млрд. Про це повідомляє Bloomberg
Čytaty latynkoju
Засновник Amazon став найбагатшою людиною сучасності
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Засновник Amazon став найбагатшою людиною сучасності
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Виконавчий директор і засновник інтернет-рітейлера Amazon Джефф Безос став найбагатшою людиною в сучасній історії. Його статки оцінюють у $150 млрд. Про це повідомляє Bloomberg

За даними Bloomberg, чиста вартість активів засновника Amazon перевищила $150 млрд. Дохід Безоса на $55 млрд більше доходу другої найбагатшої людини на землі, одного із засновників Microsoft Білла Гейтса. На часі дізнатися, із якого часу рахували статки найбагатшої людини сучасності.

Що відомо про рейтинг

Статки Безоса у 1999 році становили $100 млрд. На сьогоднішній день з урахуванням інфляції ця сума складає близько $149 млрд. Bloomberg зазначає, що Безос став «найбагатшим на Землі, точно з 1982 року, коли Forbes вперше опублікував свій рейтинг найбагатших людей». Йому також належить американська приватна аерокосмічна компанія Blue Origin.

У п’ятірку найбагатших людей світу також потрапили голова ради директорів холдингу Berkshire Hathway Уоррен Баффет (3 місце — $83 млрд), засновник Facebook Марк Цукерберг (4 місце — $82,8 млрд), засновник і екс-президент Inditex Амансіо Ортега (5 місце — $74,8 млрд).

Нагадаємо, що серед найбагатших українців опинилисяЗасновники Rozetka.ua та «Нової пошти» – серед найбагатших українців засновники Rozetka.ua та «Нової пошти». 

Першу п’ятірку рейтингу складають українські мільярдери Рінат Ахметов, Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. У п’ятірці також Віктор Пінчук (EastOne) і Костянтин Жеваго (Ferrexpo). Президент України Петро Порошенко опинився на 11 позиції в рейтингу.

Є в рейтингу й інвестори в стартапи та IT. На 20-му місці: Леонід і Степан Черновецькі,  власник і президент інвестиційного фонду Chernovetskiy Investment Group ($ 353 млн). На 27-му – забудовник Василь Хмельницький ($ 242 млн), який активно інвестує в інноваційні парки, зокрема Unit.City в Києві і кілька регіональних проектів: Innovations Campus в Харкові і LvivTech.City у Львові. Томаш Фіала, Dragon Capital, влаштувався на 45-му місці ($ 145 млн).

 

Share
Написати коментар
loading...