Реклама

У Дніпрі представники IT-бізнесу зустрілися з мером міста — як створюватимуть спільну стратегію

2 липня 2018-го відбулась друга зустріч IT Dnipro Community з мером Дніпра Борисом Філатовим. Обговорювали представники IT-спільноти та очільник міста те, як можуть бути корисними одне одному
Čytaty latynkoju
У Дніпрі представники IT-бізнесу зустрілися з мером міста — як створюватимуть спільну стратегію
  1. Головна
  2. Історії
  3. У Дніпрі представники IT-бізнесу зустрілися з мером міста — як створюватимуть спільну стратегію
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
2 липня 2018-го відбулась друга зустріч IT Dnipro Community з мером Дніпра Борисом Філатовим. Обговорювали представники IT-спільноти та очільник міста те, як можуть бути корисними одне одному

Приводом для зустрічі виступило питання можливості брати участь IT-спільноти в розробці стратегії міста. З боку IT та бізнесу учасниками стали:

  • маркетинг-директор AMC Bridge Катерина Синах,
  • співзасновник Yalantis Сергій Фесенко,
  • генеральний директор Exigen Services Дмитро Письменний,
  • виконавчий директор IT Dnipro Community Євген Гостіщев,
  • власник та директор Archer Software, Голова IT Dnipro Community Олексій Тулін.

Дніпро на роздоріжжі

Як зазначив Олексій Тулін, завданням IT Dnipro Community та спільноти технологічного бізнесу у Дніпрі є створювати оптимальні умови для розвитку IT-індустрії в регіоні. На цей момент загальносвітовий тренд демонструє, що успішними можна вважати не ті регіони та країни, що надають ресурс, а в яких є інтелектуальний потенціал: «Ми віримо в інтелектуальні можливості Дніпра і хочемо бути причетними до стратегічного розвитку рідного міста».

Мер міста прокоментував, що станом на сьогодні стратегія розвитку міста відсутня. Війна на Донбасі, децентралізація, російське ембарго і повна зміна суспільно-політичного та економічного «настрою» в країні похитнули попередньо намічену стратегію розвитку регіону. Тому до вирішення питання привертали концептологів, закордонних виконавців, але створення правильної стратегії завжди впирається в гроші (за словами очільника міста потрібно не менше $1 млн) та макроекономічні показники, що слугують базисом для формування напрямків розвитку.

— Мене не зрозуміють городяни, якщо я виділю такий бюджет на стратегію, коли в місті є серйозніші проблеми. Бюджет Дніпра дорівнює бюджету міськводоканалу у Берліні. Якщо в місті є стартапи, компанії або люди, які готові робити для міста корисні додатки, «розумні» фічі або будь-які інші блага, то у відповідь вони отримають реальну взаємодію і необхідну підтримку від влади.

Борис Філатов , мер Дніпра

У Дніпрі представники IT-бізнесу зустрілися з мером міста — як створюватимуть спільну стратегію

Початок роботи над стратегією

Загальна стратегія міста існує на рівні ідеї, тому на зустрічі було прийнято рішення акцентувати зусилля на розвитку напрямів і галузей, таких як: відкриті дані, поліпшення міського середовища, транспортної інфраструктури, енергозаощадження. Маленькими кроками потрібно починати здійснювати великі справи, кажуть учасники розмови. І вже на наступній зустрічі IT Dnipro Community зможуть представити владі міста конкретні проекти для обговорення і подальшої співпраці.

Читайте також: Дніпро стане річковим хабом для України та Білорусі

Наступну зустріч ми маємо намір провести в серпні, де IT Dnipro Community запропонує до опрацювання конкретні напрямки і проекти. Зі свого боку мер пообіцяв надати підтримку і сприяння — від можливих пільг до допомоги з рішенням бюрократичних питань.

Зараз наша робоча група формує стек ідей для повномасштабного брейншторму, адже необхідно враховувати безліч «підводних каменів» у контексті реальності втілення задуманого. І це — не тільки обмеження в бюджеті, а й фактична проблема нестачі рук в апараті. А поки йдуть перемовини, ком’юніті сфокусувало увагу на конференціях для бізнесу, створенні програм для освіти та популяризації ІТ-галузі.

Share
Написати коментар
loading...