Реклама

7 смертних гріхів комунікації у Facebook від «Digital Масонів»

Автори популярного українського Telegram-каналу про соціальні медіа та інтернет-маркетинг «Digital Масони» (Digital Masons) радять, як зробити спілкування за допомогою Facebook справді корисним, а не просто набридати людям своїми «дуже важливими» пропозиціями
Čytaty latynkoju
7 смертних гріхів комунікації у Facebook від «Digital Масонів»
  1. Головна
  2. Історії
  3. 7 смертних гріхів комунікації у Facebook від «Digital Масонів»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Автори популярного українського Telegram-каналу про соціальні медіа та інтернет-маркетинг «Digital Масони» (Digital Masons) радять, як зробити спілкування за допомогою Facebook справді корисним, а не просто набридати людям своїми «дуже важливими» пропозиціями

В Україні Facebook активно використовують для пошуку підрядників, співробітників та налагодження ділових контактів. Співавторка Telegram-каналу Digital Masons Альона Дєньга запропонувала розібратися, чому листування у соцмережі із незнайомою людиною може раптово піти «не тим» шляхом.

Позбудьтеся «синдрому Хатіко»

Якщо ви хочете зв’язатися з людиною — пишіть прямо в особисті повідомлення. Для цього зовсім не обов’язково додавати його в друзі, чекати прийому заявки і тільки тоді писати повідомлення. Можливо, ця людина не додає незнайомців взагалі? Вам доведеться чекати вічність.

«Привіт!» — і запанувала тиша

На такі запити більшість користувачів вам нічого не відпишуть. Психологи радять відповідати у соцмережах лише на пряме питання. Тож варто писати коротко та по суті, що саме ви хочете від незнайомця (чи незнайомки).

Потік думок не допоможе

Перш, ніж похапцем метати в людину повідомленнями, зберіться з думками. Якщо ви хочете, щоб вам відповіли — поставте питання. Буває прилітає щось в дусі «Добрий день, Альоно! Ми компанія така-то, робимо все найкраще, шукаємо маркетолога». Крапка. Кінець повідомлення. У такій ситуації складно зрозуміти, що саме очікує почути автор повідомлення.

Не варто очікувати відповідь «тут і зараз»

Так, месенджери стали зручним інструментом для комунікації. Але це зовсім не означає, що на повідомлення потрібно відповідати в ту ж хвилину, коли воно прийшло. Втім, як і на листи. Наберіться терпіння: іноді люди зайняті, на зустрічах, вийшли на обід, не мають в цей момент інтернету або зрештою просто занурилися у роботу.

Не будьте «цифровою свахою»

Ще один смертний гріх повідомлень у Messenger — створення групових чатів для знайомства. У самому підході немає нічого крамольного. Проте не попередити людину, яку ви хочете рекомендувати, — це вже моветон. Можливо, зараз людина не бере фріланс-проектів, не цікавиться саме цим проектом чи взагалі кинула SMM або іншу подібну сферу діяльності. Варто спочатку уточнити, а потім вже сватати.

«Не бійтесь заглядати у фільтри: то пишний яр, а не сумне провалля» (написав би класик, якби жив у епоху Facebook)

Messenger часто кидає повідомлення від незнайомих людей в папки «Відфільтровані» та «Архів» («Інше»). Крім спаму від турків, там інколи губляться листи від потенційних клієнтів чи партнерів. Не забувайте регулярно перевіряти їх.

Бонусна порада від редакції Na chasi: Жодних вкладених файлів у месенджері

Не присилайте свої прес-релізи, вкладені файли чи «простирадла» із тексту просто в Facebook Messenger. Навіть якщо ви скористалися месенджером для першого контакту чи знайомства, подальшу цільову комунікацію переводьте в електронну пошту. Людині, якій ви надсилаєте файли, документи, макети чи прес-релізи і тексти з правками до них, однаково доведеться відкривати їх за допомогою сторонніх програм, попередньо завантаживши. І якщо у багатьох email-клієнтах є режим попереднього перегляду чи прослуховування присланого файлу без потреби використовувати сторонню програму, то месенджери соцмереж справляються із цим завданням не завжди успішно. Тому заощадьте час собі та вашому співрозмовнику — і для справді важливих матеріалів та файлів використовуйте email.

Нагадаємо, раніше ми розповідали вам про українські Telegram-канали✉️ 14 україномовних Telegram-каналів для саморозвитку, котрі сприяють розвитку та дають цікаву інформацію.

Share
Написати коментар
loading...