Реклама

Україну обрали до економічної та соціальної ради ООН

Генеральна Асамблея ООН обрала Україну до складу Економічної і Соціальної Ради ООН (ЕКОСОР) на період 2019-2021 років. Про це у Twitter повідомляє постійне представництво України при ООН
Čytaty latynkoju
Україну обрали до економічної та соціальної ради ООН
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Україну обрали до економічної та соціальної ради ООН
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Генеральна Асамблея ООН обрала Україну до складу Економічної і Соціальної Ради ООН (ЕКОСОР) на період 2019-2021 років. Про це у Twitter повідомляє постійне представництво України при ООН

Членство України підтримали 176 держав. Членство сприятиме реалізації в Україні найкращих світових практик у сфері соціально-економічних реформ. Планують також більш активно використовувати потенціал ООН для розв’язання актуальних гуманітарних проблем. На часі дізнатися більше про структуру, до якої обрали Україну.

Що відомо про цей орган у структурі ООН

ЕКОСОР – один із шести ключових органів ООН, який відповідає за координацію діяльності ООН та її спеціалізованих установ в економічній та соціальній сферах. Він уповноважений, у тому числі, скликати спеціальні засідання по надзвичайних ситуаціях гуманітарного характеру. До складу Ради входять 54 держави-члени ООН.

У 2019 році ЕКОСОР зосереджуватиметься на «розбудові рівноправного та інклюзивного суспільства, зокрема забезпеченні гендерної рівності, посиленні соціального захисту людей з особливими потребами, поліпшенні гуманітарної ситуації в зонах конфліктів, підтримці малого та середнього підприємництва, боротьбі зі зміною клімату». Востаннє Україна обиралася до складу ЕКОСОР на період 2010-2012 років.

Нагадаємо, що минулого року Україна уклалаООН уклала угоду з Україною на $675 млн із ООН угоду на $675 млн. Кошти підуть на проекти сталого розвитку в Україні. Підписантами угоди виступили  Перший віце-прем’єр — Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів та координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер. Інвестиції будуть спрямовані на захист довколишнього середовища, економічне зростання, соціальний захист та розвиток демократії.

Вокер зазначив, що Організація Об’єднаних Націй планує й надалі підтримувати Україну як на шляху реформ, так і на шляху підтримки демократії та свободи. Основними напрямами співпраці за умовами угоди стануть стійке економічне зростання, навколишнє середовище, зайнятість, рівний доступ до інклюзивних послуг та соціальний захист. Інвестиції мають сприяти розвиткові державних інституцій на засадах верховенства права, безпеки громадян, соціальної єдності та деокупації й відбудови Сходу України.

Share
Написати коментар
loading...