Реклама

Нацбанк дозволить українцям відмовитися від платіжних карток

Національний банк дозволить клієнтам користуватися грошима на банківських рахунках без використання платіжних карт міжнародних платіжних систем. Про це розповів глава НБУ Яків Смолій в інтерв'ю ZN.ua
Čytaty latynkoju
Нацбанк дозволить українцям відмовитися від платіжних карток
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Нацбанк дозволить українцям відмовитися від платіжних карток
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Національний банк дозволить клієнтам користуватися грошима на банківських рахунках без використання платіжних карт міжнародних платіжних систем. Про це розповів глава НБУ Яків Смолій в інтерв'ю ZN.ua

У рамках модернізації платіжного простору передбачається перехід на міжнародний стандарт визначення рахунків IBAN. На часі дізнатися, як методологічно відбуватиметься відхід від платіжних карток.

Як впроваджуватиметься новинка від НБУ

За словами очільника НБУ, банкам доведеться інвестувати в розвиток таких систем. Технології банку користувача і НБУ будуть гарантувати можливість дистанційного доступу до рахунку і безпеку транзакції з використанням безкарткових технологій. Смалій підкреслив, що технології працюватимуть у режимі 24/7, миттєво і гарантовано.

Також очільник Національного банку України зауважив, що ця новинка впроваджується із посиланням до європейських директив. У них йдеться про те, що клієнт може сам вказати банку, яким сервісам він хоче надати доступ до свого рахунку. Це може відбуватися без карток. Наразі відбувається робота над впровадженням цих технологій, у НБУ вже напрацьована концепція.

Смалій додав, що розвиток альтернативної інфраструктури має сприяти функціональній та ціновій конкуренції, появи нових гравців і послуг.

Нагадаємо, що Національний банк України використовуватимеНБУ використовуватиме електронний документообіг для переказів іноземної валюти електронний документообіг для переказів іноземної валюти. Для цього Правління Національного банку внесло зміни до Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні.

Відтепер банкам та їх клієнтам надається можливість застосовувати сучасні комунікаційні технології Paperless під час переказів іноземної валюти. Так, клієнти банків зможуть подавати електронні копії підтверджувальних документів для здійснення переказів іноземної валюти за межі України з поточних рахунків в іноземній валюті. А банки зможуть створювати електронні копії підтвердних документів, поданих фізичними особами для здійснення переказу в паперовій формі. Потім їх зберігатимуть.

Share
Написати коментар
loading...