Реклама

Рада ЄС схвалила допомогу Україні в розмірі 1 млрд євро

Посли країн ЄС від імені Ради схвалили угоду з Європейським Парламентом про новий пакет макрофінансової допомоги Україні
Čytaty latynkoju
Рада ЄС схвалила допомогу Україні в розмірі 1 млрд євро
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Рада ЄС схвалила допомогу Україні в розмірі 1 млрд євро
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Посли країн ЄС від імені Ради схвалили угоду з Європейським Парламентом про новий пакет макрофінансової допомоги Україні

Єврокредити покриватимуть потреби в фінансуванні України протягом двох з половиною років. Позики підтримуватимуть стабілізацію економіки та програму структурних реформ, доповнюючи ресурси, надані МВФ та іншими донорами. Про це повідомляє Мінфін з посиланням на сайт Ради ЄС. Що ще відомо про допомогу Україні?

На яких умовах надають фінансову допомогу

Це вже третій пакет макрофінансової допомоги для України від ЄС. Раніше, в 2014 році ЄС виділив 1,6 млрд. євро макрофінансової допомоги та 1,8 млрд. євро у 2015 році. З цих грошей Україна отримала 2,81 млрд.євро. В січні 2018 року скасували внесок у розмірі 600 млн.євро через неповне дотримання встановлених умов.

Подальші виплати залежатимуть від дотримання Україною демократичних механізмів та верховенства закону і дотримання прав людини. В повідомленні також йдеться про те, що в майбутньому макрофінансова допомога буде залежати від прогресу в сфері запобігання корупції. А також від того, наскільки виконуватиметься програма МВФ. Меморандум про взаєморозуміння включатиме зобов’язання щодо посилення управління, адміністративних можливостей та інституційної структури для запобігання корупції.

  • Після кожного виплати Комісія публічно звітуватиме про виконання умов, зокрема щодо запобігання корупції.

Нагадаємо, що раніше ми писалиGfk оприлюднила прогноз зростання ринку торгівлі в ЄС на 2018 рік про те, що GfK оприлюднила прогноз зростання ринку торгівлі в ЄС на поточний рік. Номінальне зростання обороту роздрібної торгівлі на 2,1% прогнозується у 28 країнах-членах ЄС.

Share
Написати коментар
loading...