Реклама

Українські студенти створили одноразовий екопосуд

У конкурсі стартапів Міністерство освіти України призове місце отримав проект з виробництва одноразових біорозкладних стаканчиків. На часі дізнатися більше про екологічну новинку від українських студентів
Čytaty latynkoju
Українські студенти створили одноразовий екопосуд
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Українські студенти створили одноразовий екопосуд
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У конкурсі стартапів Міністерство освіти України призове місце отримав проект з виробництва одноразових біорозкладних стаканчиків. На часі дізнатися більше про екологічну новинку від українських студентів

Розроблена Сумським національним аграрним університетом технологія екологічно чистої біорозкладувальної тари з термостійкими властивостями для гарячих напоїв виборола друге місце в міністерському конкурсі у номінації «Економічно спрямовані інновації» в ході фіналу змагань.

Що відомо про «екологічні стаканчики»

Одноразові стаканчики не тільки є абсолютно безпечними для довкілля та розкладаються за 3 місяці, а й навіть удобрюють ґрунт. У майбутньому ця розробка може стати альтернативою не тільки для одноразового посуду, а й ПЕТ-пляшок.

Перше місце у номінації «Економічно спрямовані інновації», а також приз глядацьких симпатій отримала розробка вібраційного млина для механоактивації сипкого матеріалу. Проект запропонував Вінницький національний аграрний університет. Енергозберігаючий вібраційний млин дозволяє подрібнювати до частинок розміром від 5 до 50 мікрометрів, що у 5 разів тонше людської волосини.

Як нагородили переможців конкурсу та призерів

Переможці конкурсу отримали призи від партнерів фестивалю: сертифікати на туристичні поїздки,  навчання та менторську допомогу тощо. Переможці конкурсу також отримали грошові нагороди на розвиток проектів від компанії Київстар, генерального партнера Всеукраїнського фестивалю інновацій. Команди, що зайняли перші місця, отримали по 25 тис грн. Команди, які посіли другі та треті місця – по 10 тис грн.

У 2018 році на участь у конкурсі було подано 240 заявок, з яких найбільше від вишів – 165. Також свої проекти надсилали представники наукових установ національних академій наук, шкіл, коледжів, професійно-технічних училищ. До півфіналу відібрали 40 проектів, а в фінал – 20.

Найбільше поданих проектів стосувалися сфери ІТ, освіти, охорони здоров’я, агросектору, енергоефективності, екології, допомоги людям з особливими потребами. Під час оцінювання проектів журі звертало увагу на три основні критерії: новизна, масштабованість (розмір аудиторії, на яку розраховано розробку), стан готовності до впровадження.

Нагадаємо, що українців запрошуютьУкраїнців запрошують взяти участь у конкурсі еко-інновацій до участі у конкурсі еко-інновацій. У конкурсі можуть взяти стартапи, громадські організації, дослідницькі центри та інші організації, які працюють в сфері сталого розвитку та енергозбереження.

Share
Написати коментар
loading...