Реклама

Від грошей у пошті до асистента в машині — ключові анонси та новинки Google I/O 2018

Компанія Google презентує новинки — а ми коротко розповідаємо основне, що варто знати про них
Čytaty latynkoju
Від грошей у пошті до асистента в машині — ключові анонси та новинки Google I/O 2018
  1. Головна
  2. Історії
  3. Від грошей у пошті до асистента в машині — ключові анонси та новинки Google I/O 2018
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Компанія Google презентує новинки — а ми коротко розповідаємо основне, що варто знати про них

Серед новинок від Google — різноманітні програмні та апаратні рішення для екосистеми Android, а також по’язаних із нею онлайн-сервсів корпорації. На часі дізнатися про все більше.

Новинки та анонси Google I/O 2018

Оновлений сервіс Google News

Новий досвід новин Google починається з розділу «Для вас». Він складає короткі дайджести з 5 найкращих сюжетів, які компанія Google обрала серед інших новин. Це — суміш світових заголовків, місцевих новин та аналогій за попередньо переглянутими матеріалами. Потім ви можете перейти на заголовки, щоб переглянути найкращі історії з усього світу. Додаткові розділи дають змогу поринути у різні теми, такі як спорт, бізнес або технологія. Існує новий візуальний формат під назвою newscasts, який використовує розуміння природного мовлення, щоби надати вам збірник статей, відео та цитат з однієї теми. Це дає змогу отримати основні відомості, переглядаючи різні джерела. Якщо ви хочете заглибитися в обрану тему, функція Full Coverage у Новинах Google дає змогу дізнатися, як про історію повідомляють з різних місць і в різних форматах, таких як соціальні коментарі, місцеві джерела новин та провідні видавці світу.

Нові голоси для голосового помічника

Google каже, що до Google Асистента компанія додасть 6 нових голосів, у тому числі — голос співака Джона Ледженда. Компанія оприлюднила це повідомлення на конференції для розробників Google I/O 2018. Ці голоси були створені за допомогою оновленої технології WaveNet. Нові голосові версії помічника від компанії будуть доступні до кінця 2018-го. З ними будуть сумісні не лише смартфони, але й розумні колонки та планшети.

Новий підхід до написання електронних листів

На щорічній конференції розробників Google оприлюднила нову функцію Gmail, яка отримала назву Smart Compose. Розширення функції Smart Response Gmail, Smart Compose запропонує повні речення в тілі повідомлення електронної пошти, як ви пишете. Помічник буде працювати у фоновому режимі, і якщо ви побачите вигляд спливаючої фрази, що вам подобається, просто натисніть вкладку, щоби вибрати її, і текст буде автоматично заповнено. Це допоможе не лише під час написання повідомлень електронною поштою, але й зменшить ймовірність того, що ви надсилатимете щось з граматичними або орфографічними помилками (якщо це для вас є проблемою). Smart Compose також розпізнає контекст.

Переказ коштів прямо в електронній скриньці

Нові можливості роботи із світлинами

Google Фото — це один з найпростіших і найкращих способів резервного копіювання всіх зображень, які ви отримуєте за допомогою телефону, і сьогодні Google оголосила декілька нових покращень для цієї послуги. Найцікавішою з нових функцій є можливість використовувати штучний інтелект для автоматичної колоризації старих чорно-білих фотографій. Ви сфотографували стару фотографію за допомогою вашого телефону? Google Photos аналізує її і створює кольоровий файл. Крім того, Google заявляє, що може використовувати AI, щоби розпізнавати зображення документів та автоматично перетворювати їх у файли PDF. Інша нова функція автоматично запропонує налаштування експозиції та покращення ваших фотографій.

Новий Android

Google запускає публічну бета-версію Android P — переглянути усі її можливості можна за посиланням. У цьому році бета-версія доступна не лише для телефонів, створених компанією Google: ви зможете отримати її на Essential Phone, Oppo R15 Pro, Nokia 7 Plus, Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S , X21 Vivo, все ще не випущений OnePlus 6 і, звичайно ж, Pixel та Pixel 2.

Новий підхід до навігації

Дії на кшталт створення ярликів або рецептів дозволяють користувачеві швидко отримати доступ до глибшої функції програми за допомогою кнопки або голосової команди. Google стверджує, що дії можуть бути створені для будь-якого стороннього додатка, і вони будуть відображатися на панелі пошуку Android P, у магазині Google Play, в межах помічника та на віджеті, який можна налаштувати на головному екрані.

Підтримка жестів

Android P формує велике оновлення для операційної системи Google, — йдеться про перехід до основного способу переміщення в ОС, яке Google ретельно відновлює в P, за допомогою нової системи, заснованої на жестах, подібної до системи на iPhone X (або WebOS Palm, яка колись була першою у цій сфері).

Штучний інтелект керуватиме енергоспоживанням смартфону

Команда Android працювала з Alphabet Deepmind, щоби додати AI до керування акумулятором. Штучний інтелект стоїть за новою функцією під назвою Adaptive Battery. AI буде відслідковувати витрати акумулятора вашого телефону та припинить роботу додатків у фоновому режимі, якщо ви ними деякий час не користувалися. Він також буде регулювати яскравість телефону залежно від ваших звичок.

Голосовий помічник з екраном

Смарт-дисплеї Google — аналог смартфону із дуже великим екраном, які стали основною «фішкою» компанії на виставці CES у 2018 році в січні, тепер наближаються до дат випуску, і сьогодні Google оголошує, що вони будуть доступні для покупки в липні 2018-го.

Партнерство з відомими виробниками пристроїв Android Lenovo, LG, Sony, а також виробником динаміків JBL, платформа Google Smart Display — це пряма відповідь на Echo Amazon і, зокрема, Echo Show. У Google є набагато ширша група партнерів, які доставляють додому спікери з вбудованим помічником Google, і вся ініціатива полягає в тому, щоб конкурувати у сегменті, де традиційно переважають продукти Amazon із помічником Alexa.

Платформа Android Things

Платформа Google для смарт-пристроїв Android Things готова розпочати роботу. Android Things стала публічно доступна у версії 1.0 після запуску версії розробників наприкінці 2016 року. Компанія Google вважає, що перші пристрої, до яких належать динаміки LG та iHome, а також смарт-дисплеї від LG, Lenovo і JBL, будуть випущені протягом наступних кількох місяці Android Things — це платформа розробки, яка має на меті полегшити процес створення гаджета для апаратних компаній. Це дозволяє Google обробляти деякі функції програмного забезпечення, дозволяючи апаратним компаніям кодувати їх за допомогою інструментів Android. Це спрощує розробку, особливо для гаджетів, які в кінцевому підсумку мають функції Google Assistant або Cast у них, кажуть представники корпорації.

Розумний саундбар для вашого телевізора

Рішення для автомобілів

Раніше анонсована Google інтеграція з автомобілями Volvo остаточно закріпилася. Напередодні конференції для розробників компанія оголосила про те, що компанія Volvo додасть Google Maps, Assistant і Google Play Store до інформаційно-розважальної системи Sensus в автомобілях наступного покоління Volvo. У 2017-му Volvo оголосила про те, що вона працювала з Google у створенні інформаційно-розважальної системи Android, але тепер ми знаємо, що незабаром власники зможуть скористатися деякими найпопулярнішими функціями Android Auto без потреби в телефоні Android.

Повний відеозапис доповідей першого дня:

Раніше ми розповідали вам про новинкиУ відтінках штучного інтелекту — головні анонси конференції Microsoft Build 2018, які презентувала на своїй конференції корпорація Microsoft — вона відбулася 7 травня 2018-го.

На головному фото: Сундар Пічай, CEO Google

Share
Написати коментар
loading...