Реклама

У відтінках штучного інтелекту — головні анонси конференції Microsoft Build 2018

Корпорація Microsoft презентувала низку інструментів для розробників систем штучного інтелекту (AI). Про ці та пов'язані з ними анонси розповіли на тематичній конференції, котра розпочалася 7 травня 2018-го у США
Čytaty latynkoju
У відтінках штучного інтелекту — головні анонси конференції Microsoft Build 2018
  1. Головна
  2. Історії
  3. У відтінках штучного інтелекту — головні анонси конференції Microsoft Build 2018
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Корпорація Microsoft презентувала низку інструментів для розробників систем штучного інтелекту (AI). Про ці та пов'язані з ними анонси розповіли на тематичній конференції, котра розпочалася 7 травня 2018-го у США

Конференція, котру відкрив теперішній очільник Microsoft Сатья Наделла, а продовжили інші топ-менеджери компанії, має на меті продемонструвати: корпорація, заснована Біллом Ґейтсом, здатна ще тримати стяг інновацій — принаймні, у сфері AI та змішаних реальностей і розробки кросплатформенних рішень. На часі дізнатися про основні анонсовані розробки.

Сенсори Microsoft Kinect для проекту Azure

Трохи дивний крок відбувся з боку Microsoft. З одного боку, компанія оголосила про припинення виробництва контролерів руху Kinect. Сталося це у жовтні 2017 року. Але розробки навколо контролю руху не стали класти «в стіл». Розробникам продемонстрували набір під назвою Kinect for Azure. Це — датчики, які працюватимуть для впровадження AI у сторонніх hardware-розробках. Мета використання датчиків — допомога розробникам у створенні сценаріїв для аналізу та «усвідомлення» навколишнього простору. Можливо, йдеться про навігацію для дронів, роботів та безпілотних автівок — як перспективу для цього набору сенсорів.

У відтінках штучного інтелекту — головні анонси конференції Microsoft для розробників

Датчик для камери

У відтінках штучного інтелекту — головні анонси конференції Microsoft для розробників

Набір для інтернету речей

Робота зі звуком

Розробникам також презентували набір програмного забезпечення Speech Devices. За його допомогою можна опрацьовувати звуковий багатоканальний сигнал. Сфера застосування — розпізнавання людського мовлення для створення систем «розумного» керування помешканнями, кораблями, автомобілями тощо.

У відтінках штучного інтелекту — головні анонси конференції Microsoft для розробників

Нейромережі власноруч

Також корпорація показала розробникам Project Brainwave. Таку назву має система для прискорення роботи рішень на базі штучного інтелекту. Її використання дасть змогу працювати над нейронними мережами. В якості основи корпорація пропонує використовувати хмарний сервіс Azure, котрий працює у режимі реального часу. Вперше прототип цього проекту було продемонстровано 2017 року. Тоді представники компанії наголошували, що Brainwave максимально прискорить опрацьовування запитів до систем штучного інтелекту. Основною сферою такої обробки мали стати запити для пошуку відео та тексту, а також автоматизація промислових завдань.

Путівник до королівства дронів

БезпілотникиУ Дубаї пройшли тестові польоти безпілотного літаючого таксі — ще одна «гаряча» тема. Присутнім було презентовано проект, створений спільно із виробником дронів — китайською компанією DJI. У планах 2 компаній — випуск набору для створення додатків. Ці додатки дадуть змогу  керувати дронами за допомогою пристроїв на основі ОС Windows. Крім того, компанії представлять комерційні рішення для безпілотників у широкій сфері використання. Серед перспективних напрямків — сільське господарство, безпека навколишнього громадського простору та моніторинг територій з повітря. Прямо не наголошувалося, але в принципі можна говорити про технології подвійного призначення. Також кажуть про партнерство Microsoft та DJI у питаннях розвитку cloud-платформи Microsoft Azure. Серед планів китайської компанії — використання цього сервісу для аналізу відео та розвитку власного програмного забезпечення на основі технологій машинного навчання та накопичення даних.

Змішування реальностей

Корпорація веде мову не про доповнену чи віртуальнуЗа 4 роки ринок AR/VR-пристроїв зросте у 5 разів, а про так звану змішану реальність. Цій меті служитимуть одразу 2 нових додатки — Microsoft Remote Assist та Microsoft Layout. Їх пропонують використовувати у роботі фахівців, котрі створюють нові продукти та розробки, і їм конче необхідно побачити, як буде виглядати та «поводитися» прототип у реальному середовищі.

Microsoft Remote Assist допоможе працівникам компаній та стартапів контактувати за допомогою відеодзвінків, обміну малюнками та зображеннями в змішаній реальності. Одночасно вони зможуть використовувати Microsoft Layout. Цей додаток дозволяє «розмістити» віртуальні 3D-прототипи у реальному просторі (меблі, деталі, складові машин чи пристроїв). Фактично це — робота з голограмами у реальному просторі (чимось схожа на те, що ми бачили у фільмах із циклу «Зоряні Війни»До Дня Зоряних Воєн — батько Люка та інші технології Star Wars).

Розпізнавання усього на світі

Також розробникам презентували Project Ink Analysis. Це — система розпізнавання тексту і фігур, створених від руки. Основна мета — покращення розпізнавання рукописних текстів у додатках. Технологія дає змогу зчитувати 67 мов та визначати і редагувати тексти, рядки та абзаци у них.

Оновлена робота з кодом

І звісно, показали нові інструменти для поліпшення роботи з кодом у Visual Studio. Програмісти зможуть користуватися IntelliCode. Це — нове покоління IntelliSense, технології для інтелектуальної прискореного автоматичного коригування коду. За допомогою цієї функції можна отримати інтелектуальні підказки-шаблони для поліпшення якості кода та підвищення продуктивності розробників у роботі із програмним кодом. Першою цю функцію отримають програмісти, котрі працюють із C# у Visual Studio 2017. Також презентовано Live Share — він дає змогу спільно працювати над кодом і бачити усі редагування у режимі реального часу для відлагодження помилок (що важливо при програмуванні продуктів у спільних великих командах, де низка людей працюють віддалено).

На головному фото: Сатья Наделла, CEO Microsoft

Share
Написати коментар
loading...