Реклама

Армія за 7 днів: миротворці в Малі, снайперське спорядження від США та інше

Польща купує для модернізації своїх танків українські системи захисту, США надають нам нові снайперські комплекти для удосконалення роботи українських стрільців, презентовано новий бронеавтомобіль для нацгвардійців, а Україна тим часом готується стати учасницею миротворчої місії в Малі. Про це і не тільки – на часі прочитати у нашій щотижневій military-добірці
Čytaty latynkoju
Армія за 7 днів: миротворці в Малі, снайперське спорядження від США та інше
  1. Головна
  2. Історії
  3. Армія за 7 днів: миротворці в Малі, снайперське спорядження від США та інше
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Польща купує для модернізації своїх танків українські системи захисту, США надають нам нові снайперські комплекти для удосконалення роботи українських стрільців, презентовано новий бронеавтомобіль для нацгвардійців, а Україна тим часом готується стати учасницею миротворчої місії в Малі. Про це і не тільки – на часі прочитати у нашій щотижневій military-добірці
Поки Україна готується до можливої участі у миротворчій місії в Малі, наші підприємства оборонного сектору працюють над поповненням власного арсеналу. Вони розпочали серійне виробництво бойових машин «Атлет». А Сполучені Штати Америки натомість додають Україні ще більше засобів для протидій снайперам держави-агресора на Сході. Деталі – у нашій щотижневій тематичній військовій добірці.

Розпочали серійне виробництво бойових машин «Атлет»

«Укроборонпром» розпочав серійне виробництво бойових машин «Атлет». Вони значно посилять технічні можливості української армії. Ці броньовані ремонтно-евакуаційні машини призначені для технічного забезпечення танкових підрозділів. «Атлети» мають також й експортний потенціал. Це дозволить дозавантажити виробничі потужності Харківського конструкторського бюро після виконання державного оборонного замовлення.

Польща придбає українські системи захисту танків

Польща придбає понад 500 українських комплектів динамічного захисту для модернізації власних танків Т-72. Як відомо, на озброєнні польської армії знаходяться танки Т-72 та їхня польська модернізація PT-91. У Польщі є дуже великий парк Т-72: понад 900 одиниць. Однак в силу переходу на техніку виробництва країн НАТО, вони мають намір модернізувати 500 з них та продати третій стороні. У січні цього року ДП «Базовий центр критичних технологій «Мікротек» сертифікував свій динамічний захист у Польщі для цього проекту. Окрім нього у проекті модернізації бере участь і ХКБМ ім. Морозова. Він займається модернізацією башти танків.

США нададуть Україні снайперське озброєння

Адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення надати Україні черговий пакет снайперського озброєння. Про це на брифінгу в Києві сказав сенатор США Роберт Портман. За його словами, однією зі змін в американському законодавстві та одним з рішень адміністрації лише за останній місяць є надання снайперського пакету українській армії. Мета — щоби українські військові мали можливість реагувати на снайперський вогонь з боку агресора. У ході свого виступу Портман також зазначив, що українська армія наблизилася до стандартів НАТОNATO визнає прагнення України до повноцінного членства та надає їй статус аспіранта.

США нададуть Україні снайперське озброєння

Новий український бронеавтомобіль успішно пройшов випробуваня

Пройшов черговий етап випробувань новий спеціалізований бронеавтомобіль (СБА) «Новатор». Його  планується випускати для підрозділів Нацгвардії. «Новатор» з успіхом подолав всі фірмові перешкоди полігону «АвтоКрАЗ». Це і 60-відсотковий підйом, і бетонні надовби висотою від 0,4 до 1 метра, й ухили і рів з піском. Під час відомчих випробувань «Новатор» пройшов перевірки на динаміку, гальмівні якості. Були проведені геометричні та вагові вимірювання.
Автомобіль вагою 9 тонн розрахований на навантаження 1,5 тонни. Броньовик долав різноманітні перешкоди для перевірки прохідності в складних умовах й випробувань реакції рами, підвіски, мостів автомобіля в умовах циклічних і пікових одиночних навантажень. Розробка продемонструвала високі динамічні характеристики – на шосе розігнався до 150 км/год.

Україна запропонувала свою участь у миротворчій місії ООН в Малі

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко висловив пропозицію від імені Української держави приєднатися до Багатопрофільної інтегрованої стабілізаційної місії ООН в Малі. Про це він заявив під час відкритих дебатів в Раді Безпеки ООН з питань миротворчих операцій. Додамо, що недавно Президент України висловив готовність розширити географію нашої участі в ОПМ ООН.
Україна запропонувала свою участь у місії ООН в Малі

Додамо, що із 1992 року в міжнародних миротворчих місіях під егідою ООН взяли участь понад 42 тис українських військовослужбовців, 54 з них загинули. Зараз українські військові беруть участь у 5 миротворчих місіях: у Демократичній Республіці Конго, Південному Судані, на Кіпрі, в Судані й Косово. Загалом, від України в операціях з підтримання миру ООН беруть участь понад 300 блакитних шоломів. Також цього року заплановано участь 448 військовослужбовців Збройних сил України для участі в 9 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

Нашу попередню добірку ви можете почитати за посиланням:Українська армія за 7 днів: висадка на Гренландії, «розумні» казарми та багато іншого ми писали про висадку в Ґренландії та «розумні» казарми на полігоні Широкий Лан.

Share
Написати коментар
loading...