Реклама

Як виглядає Лабораторія інтернету речей Львівської Політехніки

В 5-тому корпусі Львівської Політехніки тривають пари. Поміж нескінченних білих коридорів знаходимо саме ту аудиторію, про яку гудить увесь університет вже два тижні – кабінет 605а. Що там чекає на любителів експериментувати?
Čytaty latynkoju
Як виглядає Лабораторія інтернету речей Львівської Політехніки
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як виглядає Лабораторія інтернету речей Львівської Політехніки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В 5-тому корпусі Львівської Політехніки тривають пари. Поміж нескінченних білих коридорів знаходимо саме ту аудиторію, про яку гудить увесь університет вже два тижні – кабінет 605а. Що там чекає на любителів експериментувати?

Через 2 роки з моменту запровадження у Львівській Політехніці освітньої програми  ІоТ, Львівський ІТ Кластер спільно з українськими ІТ-компаніями відкрив Лабораторію інтернету речей. Це один з кроків, запланованих Кластером: за словами Степана ВеселовськогоСтепан Веселовський, CEO Lviv IT Cluster: «Більшість проблем у нашій країні — через брак комунікації», їхня місія – зробити найкращу технологічну освіту в Україні, а саме у Львові.

Навіщо все це

«Ми хочемо відродити у Львові інженерну культуру, яку за роки ранньої незалежності ми втратили. Бути інженером знову стане модно», – пояснює Степан.

Для цього Львівський IT-кластер змінює неефективні бакалаврські програми від першого курсу до останнього. Вони запрошують викладачів з індустрії, змінюють навчальні курси і додають сучасну інфраструктуру. Серед них — лабораторії, де студенти практикуватимуться. Розроблені програми затверджується Міністерством освіти.

Хто та як може використовувати лабораторію

В лабораторії зараз займаються студенти, що навчаються на програмі ІоТ. Тут облаштували 14 робочих місць, обладнаних комп’ютерами та приладами, необхідними для створення та конструювання «розумних пристроїв».

Студенти використовують осцилографи, мікропроцесори, мікроконтроллери, діоди. Тут є все, щоб працювати як над спільними завданнями, так і над розробкою власних проектів. За інноваційною програмою вже навчаються 2 курси.

Відтепер в аудиторії 605а Львівської Політехніки викладачі розповідатимуть про новітні технології, а студенти бігтимуть на лабораторні заняття з предметів «Мікроконтролери», «Сенсори і виконавчі механізми», «Електроніка і цифрова схемотехніка».

Інші програми Кластера у Львові

Читайте також: Головні тренди штучного інтелекту, великих даних та IoT у 2017 році

Окрім програми «Інтернет речей», Львівський IT-кластер запустив 4 інші програми:

  • Інтернет речей та система штучного інтелекту в Політехніці,
  • Data Science & Intelligent Systems на факультеті електроніки у ЛНУ ім. Івана Франка,
  • а на факультеті прикладної математики ЛНУ – Data Science і Computer Science.

Вже у вересні 2018 року студенти виступатимуть на ще три нових напрямки:

  • Робототехніка,
  • Бізнес-аналітика та Data Science,
  • Кібербезпека.

Share
Написати коментар
loading...