Реклама

Київське летовище носитиме ім’я Ігоря Сікорського

Київська міська рада присвоїла аеропорту «Київ» ім’я авіаконструктора Ігоря Сікорського. Відповідне рішення депутати прийняли на засіданні 22 березня, інформує прес-центр КМДА
Čytaty latynkoju
Київське летовище носитиме ім’я Ігоря Сікорського
  1. Головна
  2. Місто
  3. Київське летовище носитиме ім’я Ігоря Сікорського
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Київська міська рада присвоїла аеропорту «Київ» ім’я авіаконструктора Ігоря Сікорського. Відповідне рішення депутати прийняли на засіданні 22 березня, інформує прес-центр КМДА

Доповідач із цього питання заступник голови КМДА Олексій Резніков зазначив, що було пройдено всі процедури щодо присвоєння аеропорту «Київ» (Жуляни) ім’я Ігоря Сікорського.

Який «шлях» цього рішення 

Трудовий колектив аеропорту погодився на перейменування летовища. Комісія з питань найменувань підтримала цю ініціативу, громадські обговорення пройдені. Три профільні комісії Київради підтримали цей проект рішення. Відтепер аеропорт носитиме назву КП Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) імені Ігоря Сікорського.

Ігор Сікорський – видатний авіаконструктор українського походження, засновник компанії Sikorsky Aircraft, автор літаків-велетнів в тому числі Sikorsky S-29-A, конструктор першого в США літака-амфібії. Навчаючись у Київському політехнічному інституті, спроектував і побудував кілька гелікоптерів, літаків-біпланів. У 1908-1912 роках побудував у Києві 6 моделей літаків і гелікоптер.

Нагадаємо, що київське летовище протягом минулого року вдвічі збільшилоКиївський аеропорт вдвічі збільшив пасажиропотік пасажиропотік. Аеропорт обслужив до 145,7 тис пасажирів. Кількість рейсів у листопаді 2017 року склала 1 888 на приліт і виліт. Це — на 24,1% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Із них міжнародних рейсів було 1499, внутрішніх – 389. На часі дізнатися більше про успіхи летовища за звітний період. У жовтні 2017 рік аеропорт Київ обслужив 174,3 тис пасажирів, що на 72,4% більше, ніж в жовтні 2016.

Додамо, що в аеропорту «Київ» анонсувалиВ аеропорту «Київ» з’являться нові рейси до Естонії нові рейси до Естонії. Забезпечуватиме запуск та надання цих рейсів компанія Nordica. Раніше Nordica літала з Києва в Таллінн тільки з «Борисполя» 6 днів на тиждень. Естонія заснувала Nordica в 2015 році як державну авіакомпанію. Це відбулося після припинення польотів державної Estonian Air. Спочатку компанія виконувала рейси спільно зі словенською компанією Adria Airways. Та першопочатково забезпечувала сертифікат для виконання польотів, а також платформу для продажу квитків під своїм кодом. У 2016 році Nordica уклала договір про стратегічне партнерство з LOT, використовуючи платформу для продажу квитків польського перевізника і його код.

 

Share
Написати коментар
loading...