Реклама

Єврокомісія запропонувала Україні €1 млрд

Європейська комісія затвердила пропозицію щодо нової програми макрофінансової допомоги (MFA) для України на суму до €1 млрд  для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ
Čytaty latynkoju
Єврокомісія запропонувала Україні €1 млрд
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Єврокомісія запропонувала Україні €1 млрд
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Європейська комісія затвердила пропозицію щодо нової програми макрофінансової допомоги (MFA) для України на суму до €1 млрд  для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ

Віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс зазначив, що пропозиція про четверту програму макрофінансової допомоги Україні свідчить про зобов’язання ЄС щодо солідарності з нашою країною.

На що скеруємо кошти

Сьогоднішня пропозиція слідує за запитом української влади та прямими дискусіями між президентом Комісії Жан-Клодом Юнкером та президентом України Петром Порошенком. Нова програма спрямована на те, щоб спиратися на прогрес, досягнутий у підтримці стабілізації економіки та структурних реформ під час трьох попередніх операцій MFA. Єврокомісар П’єр Московічі також закликав українську владу продовжувати динаміку реформ з новою силою, «побудувати більш справедливу, більш стабільну та процвітаючу країну в інтересах усіх українців».

Усі виплати за запропонованою програмою, включаючи першу, будуть залежати від реалізації реформ, спрямованих на усунення вразливостей, виявлених в українській економіці. Включені у Меморандум про взаєморозуміння, вони будуть враховувати заходи, які залишаються невирішеними з попередньої програми MFA. Вони також включатимуть кроки з посилення боротьби з корупцією. Пропозиція Єврокомісії щодо четвертої програми MFA для Україні підлягає затвердженню Європейським парламентом та Радою ЄС.

Україна виконала 17 із 21 політичних зобов’язань, пов’язаних з третім траншем у розмірі 600 млн євро. Вони могли би бути надані Україні під час третьої програми MFA. Чотири заходи не були запроваджені до моменту закінчення терміну дії допомоги в січні 2018 року. Також Єврокомісія не виплатила останній транш.

Нагадаємо, що скандинавські країни надають Скандинавські країни надають €3,8 млн для Східної України€3,8 млн для Східної України. Проект фонду Nordic Energy Efficiency and Humanitarian Support Initiative for Ukraine передбачає реконструкцію громадських будівель для зменшення енерговитрат на забезпечення їх опалення, освітлення та гарячого водопостачання. Впровадять також світлодіодне вуличе освітлення. Допоможуть на цей раз населеним пунктам Східної України.

 

Share
Написати коментар
loading...