Реклама

9 українських fintech-розробок з Financial Innovations Day

9 команд презентували свої рішення за різними напрямами фінтеху: сервіс та торгівля, платіжні платформи, страхування, управління фінансами, захист від фроду, краудінвестинг та розрахунок кредитного рейтингу. На часі дізнатися, що цікавого придумали стартапери для українського ринку і як всі ці розробки працюватимуть.
Čytaty latynkoju
9 українських fintech-розробок з Financial Innovations Day
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 9 українських fintech-розробок з Financial Innovations Day
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
9 команд презентували свої рішення за різними напрямами фінтеху: сервіс та торгівля, платіжні платформи, страхування, управління фінансами, захист від фроду, краудінвестинг та розрахунок кредитного рейтингу. На часі дізнатися, що цікавого придумали стартапери для українського ринку і як всі ці розробки працюватимуть.

Як ми вже повідомляли, Financial Innovations Day відбувсяУ Києві проведуть фінал програми для fintech-стартапів у Києві — і в рамках заключної частини програми було представлено низку проектів, які працюють над fintech-рішеннями для українського та міжнародного ринку. На часі дізнатися, який стартап може змінити платіжні, сервісні та комерційні звички українців вже у 2018-му.

Go To-U

Додаток для пошуку й бронювання зарядних станцій для електромобілів

Стартап Go To-U вирішує величезну проблему, яка спіткає водії електромобілів: де знайти найближче місце для зарядки електромобіля, коли попереду ще довгий шлях? Він також дозволяє використовувати навігацію для планування поїздки. А система бронювання, яка взаємодіє з пристроєм контролера самої зарядної станції, дозволяє водіям забронювати станцію заряджання в найзручніший час.

Партнери можуть контролювати процес заряджання та додатково рекламувати послуги або продукти для електромобілей за допомогою персоналізованого бек-офісу, який згодом надає важливу статистику щодо користувачів.

Стартапи

YouScore від YouControl

Скорингова модель для експрес-аналізу благонадійності компаній на основі відкритих даних.

Серед переваг платформи YouControl — консолідована інформація з різних джерел, подана з аналізом даних. У творців з’явилася думка реалізувати автоматизований фінансовий скоринг, який би дозволив спростити оцінку надійності компанії. Під час інкубатору команда створила сервіс YouScore. Це АРІ-сервіс, котрий складається з багатьох модулів, які розкривають благонадійність контрагента з різних сторін та передають цю інформацію одразу в систему, якою ви звикли користуватись. Для розрахування індексу фінансової стійкості FinScore аналітик компанії Роман Корнилюк провів дослідження 20 тис. українських підприємств за останні 7 років. Дослідження, врешті-решт, вивело саме ті показники, які найбільш точно свідчать про
фінансову стійкість компанії на українському ринку. FinScore оцінює компанії за шкалою від найбільш фінансово стійких, тобто A, до порівняно менш фінансово стійких, тобто D. Як показав бек-тестінг, компанії з групи D банкрутували приблизно у десять разів частіше, ніж компанії з групи А.

Alfa Protection

Система автоматичного захисту від платіжного шахрайства, що працює на основі нейронної мережі

Стартап з’явився внаслідок регулярних атак шахраїв на американський інтернет-магазин, яким тоді володів засновник Alfa Protection Віталій. Можна було, звісно, звернутися до вже існуючих інструментів, але це було надто дорого.

Тоді Віталій зібрав команду, яка розробила спеціальний скрипт, що збирає інформацію про пристрій, на якому відкривають сторінку магазину. Скрипт аналізує дані, отримує device fingerpring (відбиток ґаджету), який перевіряє історію цього пристрою в базі. Ті транзакції, які система вважатиме підозрілими, зупинятимуться.

Стартапи

InCust

Платформа для створення програм лояльності й управління ними

Це — хмарне рішення, яке містить три інгрідієнта: по-перше, номер телефону покупця – це його універсальна цифрова карта. Щоби покупець міг скористатися своїми бонусами, достатньо лише назвати в торговій точці свій номер телефону. По-друге, InCust — єдиний простір спілкування покупця і бізнесу. По-третє, легкість запуску: ви можете зробити свою програму лояльності протягом лічених хвилин на сайті.

Читайте також: В Україні зросла частка безготівкових платежів

Компанія допомагає бізнесу утримувати і повертати покупців, завдяки програмам лояльності та каналам спілкування з покупцями. Таким чином зникає потреба у спеціальних фірмових картках.

Стартапи

bNesis

Платформа для інтеграції зовнішніх даних про позичальника

Стартап bNesis покращує інтеграцію API та вчить банки «спілкуватися» з іншими банківськими установами та системами нарахування балів. Це — маркетплейс, API і інструмент для розробника, що дозволяє інтегрувати безпосередньо з власним додатком, програмою або онлайн-сервісом:

  • хмари, соціальні мережі,
  • платіжні системи, CRM,
  • маркетинг, аналітичні та подібні їм сервіси в будь-яких кількостях і в будь-яких комбінаціях.

Все це підключається буквально протягом декількох годин. Інтегруються ці сервіси одночасно, що дозволяє розробникам економити час і ресурси на наймання досвідчених фахівців. Замість того, щоб підключати необхідні системи окремо, витрачаючи багато часу і грошей на кожного з них, клієнтам потрібно лише підключити bNesis.

Стартапи

MOСash

Платформа для p2p кредитування малого бізнесу в Україні за моделлю краудфандингу

З її допомогою фізична особа може отримати кредит на бізнес від 50 тис до 500 тис грн безпосередньо від інших фізичних осіб за схемою P2P. Ставки кредиту наближені до банківських, але з важливим нюансом: без застави. А на розгляд проекту платформа декларує 3 дні замість 3-6 місяців, як в банку.

Стартап MОCash попередньо перевіряє позичальників за європейською програмою оцінки ризиків і власної скорингової системи. Причому, перевірку проходять і підприємства, і фізособи. Потенційні інвестори самі вибирають проект, який їм цікавий. Для них вигода міститься у відсотку, який вдвічі вище, ніж банківський депозитний. Є можливість повністю застрахувати фінансові ризики інвесторів. Договори укладаються та підписуються електронним цифровим підписом.

Стартапи

PayCore.io

Оптимізатор онлайн-платежів для бізнесу

Це — SaaS-платформа для обробки платежів та інтеграції з процессами та платіжними системами. Ядро продукту — це інтеграція фінансових веб-сервісів в єдиний хаб і автоматизація процесів їх використання. За допомогою PayCore.io компанії можуть істотно скорочувати витрати на проведення платежів, знижувати комісії для клієнтів, дієво працювати з онлайн-валютами і отримувати розгорнуту аналітику про свої транзакції. Окрім прийому платежів, ця система відправляє платежі в інші системи і обмінює валюти.

Стартапи

SkyService Fin

Каси «в хмарі» для малого й середнього бізнесу, які допоможуть враховувати всі дані з відкритих джерел в процесі плануванні розвитку

SkyService — це хмаркові каси для малого і середнього бізнесу. Працює це так: смартфон перетворюється на POS термінал з бізнес аналітиком. Облікова система з можливістю інтеграції модулів для управління бізнес процесами. Продукт адаптовано під специфіку сфери бізнесу, передбачені конструктори звітності, вбудовані можливість інтеграції з платіжними рішеннями (hard і soft) та інструменти комунікації з клієнтами. Основна перевага SkyService – це те, що команда реагує на потреби клієнта швидко та гнучко. І це вже закладено в архітектурі рішення. Навіть тоді, коли є проблеми з  інтернетом — SkyService продовжує працювати, а при відновленні зв’язку дані будуть оновлені в хмарі.

Стартапи

Sureberry

Додаток для підбору й продажу страхових полісів

Sureberry робить онлайн-сервіси страхування “під ключ” для їх цільової аудиторії – інтернет-порталів та блоґерів, що працюють за такими напрямками: автомобілі, туризм, нерухомість та медицина. Стартап вирішуватиме проблему створення власного сервісу з продажу страховок, який самостійно зробити складно, а у страхових компаній різні по функціоналу API. На переговори щодо їх використання, узгодження, спілкування зі службою технічної підтримки йде багато часу і сил, а сам сервіс необхідно постійно підтримувати в актуальному і робочому стані. Sureberry дозволяє швидко підключити готовий сервіс страхування, почати заробляти і не думати про його обслуговування.

Стартапи

Share
Написати коментар
loading...