Реклама

Броня, безпілотники і «Чорний дятел» — що представила українська армія за минулий тиждень

На календарі — середа, а, отже, на часі наша добірка мілітарних новин: про здобутки в українському війську, розробки українських армійців та інноваційні смаколики у Збройних Силах України
Čytaty latynkoju
Броня, безпілотники і «Чорний дятел» — що представила українська армія за минулий тиждень
  1. Головна
  2. Техно
  3. Броня, безпілотники і «Чорний дятел» — що представила українська армія за минулий тиждень
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На календарі — середа, а, отже, на часі наша добірка мілітарних новин: про здобутки в українському війську, розробки українських армійців та інноваційні смаколики у Збройних Силах України

Українські безпілотники для індійських прикордонників, танки – в Пакистан і Таїланд, інженерна техніка – для Національної Гвардії України, броня – для медиків, «Чорний дятел» – для розвідників, та ще чимало цікавого та вражаючого – у нинішній військовій добірці.  Прочитайте та переконайтеся, що наша армія – найпотужніша та найзабезпеченіша, яка з кожним днем нарощує свої «м’язи».

Успішні випробування ЗРК «Печора»

Українські розробники успішно провели пуски ракет з модернізованого зенітно-ракетного комплексу «Печора», дальність зони ураження якого складає 40 км. В ракеті 5В27Д-М2 встановлюється активна радіолокаційна головка самонаведення. На початковій ділянці, ракета рухається по аеробалістичній траєкторії, такий політ ракети істотно збільшує дальню межу зони ураження. Максимальна висота зони поразки – 25 км. Варто зауважити, що ЗРК «Печора» має функцію самонаведення.

Прикордонники Індії отримають українські безпілотники  

Держпідприємство «Спецтехноекспорт» активно розвиває виробництво безпілотних літальних апаратів в Україні, зокрема підтримує приватних вітчизняних виробників. Зараз готується до тендеру на $100 млн в Індії. Мова йде про постачання безпілотних систем цієї компанії для індійських прикордонників.

Інновації в армії

Індійський замовник хоче отримати апарат саме з електричним двигуном. Виробник інвестував гроші і створив спеціально під цей конкурс безпілотник потрібної модифікації Sparrow LE.

«Укроборонпром»: рекорди та експорт танків 

ДП «Завод імені. В.О. Малишева», що входить до складу ДК «Укроборонпром», завершив 2017 рік з рекордною для підприємства сумою реалізованої продукції. Цифра перевищила 3 млрд грн. Для порівняння: в 2014 році обсяг реалізації продукції був у 20 разів меншим і складав лише біля 150 млн грн.  Завод також завершив відправку чергової партії моторно-трансмісійних установок для Республіки Пакистан – відвантажена вже 5 партія.

Інновації в армії

Установки представляють собою комплекти, в які входять двигун, трансмісія, системи обслуговування двигуна, система очистки повітря, броньований дах. В подальшому всі ці комплекти встановлюватимуться на пакистанські бойові машини «Аль-Халід-1».

Броньовики та HUMMERи – для медиків ЗСУ

Для потреб медичної служби Збройних сил України поставлено 30 броньованих МТ-ЛБ С, 100 санітарних авто «Богдан», отримано 40 медичних HUMMERів.

Інновації в армії

З метою удосконалення системи медичного забезпечення, у 2017 році нарощено можливості стабілізаційних медичних пунктів механізованих бригад, зменшено етапність у наданні кваліфікованої медичної допомоги тощо.

Національна гвардія України отримала нову інженерну техніку

На базі 1-ої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка Північного ОТО НГУ проведено випробування землерийної машини ПЗМ-2.

Інновації в армії

У ході проведення випробувань техніки було перевірено відповідність конструкції машини технічним завданням, працездатність і продуктивність робочого обладнання при різних видах експлуатації, можливість здійснювати марш як по асфальтобетонному покриттю, так і по середньо-пересічній місцевості.

Масштабна модернізація літаків Ан-26

Протягом 2014–2017 років за замовленнями Міноборони та інших силових відомств України ДП «Антонов» виконано близько 35 робіт з модернізації, продовження ресурсу та підтримки льотної придатності літаків Ан-26, Ан-30, Ан-72 і Ан-74. Основні заходи у 2018-му з модернізації літаків Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ передбачають встановлення на них комплексного захисту від керованих ракет з інфрачервоними головками самонаведення наземного та повітряного базування, роботи з удосконалення бортового радіоелектронного обладнання та кабін пілотів і операторів.

Плани «ДП» Антонов на 2018-ий

Модернізований літак отримає назву Ан-77. Він оснащений вантажною кабіною великих габаритів, автономним бортовим комплексом завантаження і розвантаження, шасі з функцією присідання. Потужний літак може перевозити вантажі до 47 т (великогабаритну та важку військову техніку, вертольоти), особовий склад (300 солдатів, 110 десантників, 206 поранених).

Ан-26

Крім цього, ДП «Антонов» планує створити літаки радіоелектронної протидії Ан-148–300ЕW та дальнього радіолокаційного виявлення Ан-148ДРЛВ: одиниця може безперервно перебувати в польоті до 10 год.

Представили високоточний комплекс «Чорний дятел»

Комплекс здатний знищувати ціль високоточним боєприпасом без потреби безпосереднього контакту з ворогом. Розробку презентували у одній із приватних компаній Івано-Франківська. Це – новий клас легкої високоточної зброї. Аналогів в Україні та країнах-сусідках немає. Це пусковий контейнер із опорною плитою, всередині якого розміщується керований боєприпас. Він обладнаний повнокольоровою відеокамерою, «картинка» з якої відображається на рідкокристалічному дисплеї пульта управління. Останній виконаний у вигляді переносного малогабаритного кейса із блоком та забезпечує кодований радіозв’язок через закритий канал. Одночасно можна здійснювати керування будь-якою кількістю пускових контейнерів, оснащених різними типами боєприпасів.

Чорний дятел

Карта їхнього встановлення заноситься в пам’ять пульта управління і може виводитися на екран дисплея. Особливість конструкції контейнера значно приглушує звук пострілу, тож його не чути вже за кілька десятків метрів. Політ боєприпасу до визначеної цілі за вказаними координатами здійснюється за навісною траєкторією з її корекцією на пасивній ділянці. Усе це додає комплексу ефекту раптовості під час застосування. Крім того, встановлений комплекс може залишатися «на бойовому чергуванні» протягом 2 років. Буде корисним для розвідників.

В Україні почали навчати операторів Javelin-ів 

У Збройних Силах України розпочинають підготовку розрахунків протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin.

В Україні почали навчати операторів Javelin-ів 

Підготовка кандидатів розпочнеться з 15 січня на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана П.Сагайдачного із проведення мовної підготовки з метою набуття необхідного рівня знання англійської мови. По завершенню мовної підготовки, відібрані кандидати будуть направлені за кордон для проходження навчання щодо бойового застосування протитанкових ракетних комплексів.

У нашій попередній добірці, нагадаємо, ми писали про ТОП-5 технологічних інновацій5 технологічних інновацій в українській армії в українській армії, які вже реалізували у 2018 році.

Share
Написати коментар
loading...