Реклама

5 технологічних інновацій в українській армії

2018 рік лише розпочався, а українська армія та оборонна промисловість вже представляють нові розробки та нарощують потужності підрозділів за рахунок нових технологій. На часі дізнатися про це докладніше
Čytaty latynkoju
5 технологічних інновацій в українській армії
  1. Головна
  2. Техно
  3. 5 технологічних інновацій в українській армії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
2018 рік лише розпочався, а українська армія та оборонна промисловість вже представляють нові розробки та нарощують потужності підрозділів за рахунок нових технологій. На часі дізнатися про це докладніше

Морська піхота модернізовує військові машини, майбутні моряки матимуть змогу навчатися та вдосконалювати навички у лінгафонному кабінеті, розроблено новий реактивний гранатомет. Про це та інше – у нашій добірці військових новин.

Успішне випробування ракетного двигуна для комплексу «Грім-2»

Українські зброярі презентували новий оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім-2». Установка передбачає транспортування та запуск двох ракет типу «земля-земля». Комплекс готовий до перших польових випробувань. Комплекс зможе вражати цілі на відстані до 280 км, що відповідає параметрам контролю за ракетними технологіями.

Військові новини України у 2018-му: що варто знати

Бортова система управління ракети інерційна, комплектується системами навігації і наведення різного типу – радіолокаційними та оптико-електронними.  Додамо, що оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім» розробляється для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей на дальностях від 50 до 280 км. Бойовий блок одноступеневої балістичної ракети проектується масою 480 кг. Бойова частина могла бути виконана за моноблочною або касетною схемою.

Реактивний гранатомет із оптико електронним-прицілом

Українські зброярі представили новий реактивний гранатомет. Призначений для ураження легкоброньованої та неброньованої техніки, споруд польового типу, живої сили (як на відкритій місцевості, так і в укриттях), а також споруд з каменю, цегли або бетону. Головною особливістю нового комплексу став сучасний оптико-електронний приціл, який автоматизує та спрощує процес прицілювання.

Військові новини України у 2018-му: що варто знати

Він дозволяє виявляти та розпізнавати цілі на відстані до 1800 м. Такі особливості розробки підвищили можливості стрільця. Для нового гранатомета розробили два види 14-кілограмової реактивної гранати – осколково-фугасну та термобаричну.

Морській піхоті допоможе модернізована військова техніка

Морських піхотинців забезпечать новітніми та модернізованими зразками озброєння та військової техніки. Танковий батальйон бригади морської піхоти повністю укомплектують танками Т-80. Ці панцерники досить маневрені, швидкісні, з потужними бойовими можливостями.

Військові новини України у 2018-му: що варто знати

Крім того, батальйон морської піхоти, що у Бердянську, отримає модернізовані БМП. Батальйон морської піхоти з Маріуполя, згідно із прогнозами командування, посилять ротою танків. Як розповів начальник відділу морської піхоти Командування ВМС ЗС України полковник Сергій Тартаковський, у складі кожної бригади морської піхоти буде «важкий» батальйон, озброєний танками і БМП, та «легкі» батальйони, підрозділи яких виконуватимуть завдання різного спектру бойового застосування.

Нове програмне забезпечення для майбутніх моряків

Інститут Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» отримав власний лінгафонний кабінет. Закупила ноутбуки і встановила відповідне програмне забезпечення одна із українських фірм-партнерів інституту, яка відгукнулась на пропозицію командувача флоту допомогти вдосконалити процес навчання.

Лінгафонний кабінет являє цифрову мовну лабораторію. На відміну від традиційних лінгафонних кабінетів його побудовано на основі стаціонарного або мобільного комп’ютерного класу, доукомплектованого спеціалізованим програмним забезпеченням. Лінгафонний кабінет підтримує режими групової та індивідуальної роботи. У ВМС ЗСУ кажуть, що лінгафонний кабінет – це ще один спосіб вдосконалення роботи курсантів та навчання за стандартами НАТО англійською мовою.

Харківський завод дбатиме про безпеку екіпажу танка

Завод «ФЕД» освоїв виробництво системи бепеки екіпажу танка. На підприємстві взялися за виробництво системи, яка нагнітатиме в кабіну відфільтроване повітря і створюватиме необхідний тиск для виштовхування шкідливих газів. Раніше установку виробляли тільки на підприємствах північно-східної «сусідки».

Військові новини України у 2018-му: що варто знати

Зараз на заводі «ФЕД» повністю освоїли виготовлення агрегату. Додамо також, що зараз завод продає продукцію в Китай, Чехію, Польщу, Туреччину, Австрію, Португалію, намагається вийти на ринки США.

Нагадаємо також, що у 2018 році Збройні сили України запроваджуютьУкраїнські Збройні Сили отримають електронну медицину систему електронних записів «е-Здоров’я». Впровадження комплексу системи електронних записів пацієнта сприятиме підвищенню якості медичного забезпечення української армії. Збройні Сили отримають новітній комплекс електронного реєстру вже до кінця поточного року.

Читайте добірку військових новин від Na chasi щосереди та першими дізнавайтеся про новинки у військовій індустрії та оборонній промисловості України.

Share
Написати коментар
loading...