Реклама

Штучний інтелект Alibaba і Mircosoft обійшов людину в тесті з читання

Розроблені Microsoft і Alibaba системи штучного інтелекту змогли перевершити результати  людини у Стенфордському тесті з читання
Čytaty latynkoju
Штучний інтелект Alibaba і Mircosoft обійшов людину в тесті з читання
  1. Головна
  2. Новини
  3. Штучний інтелект Alibaba і Mircosoft обійшов людину в тесті з читання
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розроблені Microsoft і Alibaba системи штучного інтелекту змогли перевершити результати  людини у Стенфордському тесті з читання

Тест із читання Стенфордського університету (США) оцінює рівень розуміння прочитаної інформації на підставі відповідей на велику кількість питань. Він є одним з найбільш авторитетних випробувань для алгоритмів машинного читання. Штучний інтелект зумів показати в цьому тесті вражаючі результати.

Який результат перевершив штучний інтелект

Найвищий бал, встановлений людиною в цьому тесті, становив 82,304. Але система нейронної мережі від Alibaba Institute of Data Science of Technologies змогла набрати 82,440 тестових бали. Відтак вона стала першою системою штучного інтелекту, яка перевершила результат людини в цьому тесті. Проте такий рекорд протримався недовго. Вже на наступний день штучний інтелект від Microsoft отримав за тест з читання 82,650 бали.

Загалом ідея подібного тестування полягає в тому, щоб допомогти системам штучного інтелекту обробляти великі обсяги текстової інформації для більш точного реагування на запити людини.

Це означає, що на об'єктивні питання, на зразок «що викликає дощ?», тепер машини зможуть відповісти з високою точністю. науковий співробітник.

Ло Сі, головний науковий співробітник Alibaba

Така технологія обробки даних може з часом застосовуватися в різних додатках для обслуговування клієнтів, експозицій в музеях, онлайн-відповідей на медичні питання пацієнтів тощо. Системи штучного інтелекту (AI) при цьому істотно знижують потребу в залученні людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що NVIDIA, Uber, Volkswagen та Ford  застосуютьNVIDIA, Uber, Volkswagen та Ford застосують штучний інтелект в автомобілях штучний інтелект в автомобілях.

Share
Написати коментар
loading...