Реклама

NVIDIA, Uber, Volkswagen та Ford застосують штучний інтелект в автомобілях

Низка автомобільних брендів під час CES-2018 презентувала своє бачення того, як можна використати штучний інтелект (AI) у автівках та громадському транспорті
Čytaty latynkoju
NVIDIA, Uber, Volkswagen та Ford застосують штучний інтелект в автомобілях
  1. Головна
  2. Новини
  3. NVIDIA, Uber, Volkswagen та Ford застосують штучний інтелект в автомобілях
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Низка автомобільних брендів під час CES-2018 презентувала своє бачення того, як можна використати штучний інтелект (AI) у автівках та громадському транспорті

Спочатку — до чого тут NVIDIA

Одна з компаній, яка надає більшу частину інновацій для інших брендів під час CES — це NVIDIA. Чипи графічних процесорів (GPU) цього виробника є основою багатьох рішень, що ґрунтуються на машинному навчанні та на основі штучного інтелекту (АІ).

NVIDIA завжди була передовим розробником технологій машинного навчання. Її чипи та напрацювання взяли на озброєння одразу декілька відомих автомобільних брендів.

Штучний інтелект та Volkswagen

Запроваджуючи AI у свої автомобілі, Volkswagen може створити транспорті засоби, що мають покращені системи зручності та допомоги (із голосовою підтримкою на основі AI, розпізнаванням обличчя, відстеженням поглядів для попередження про відвертання уваги водія). Також такі технології дають змогу транслювати дані у режимі реального часу з датчиків усередині та ззовні автомобіля. Це допоможе водіям краще керувати незалежно від типу дороги.

Це оголошення від NVIDIA — співпраця з німецьким автопромом — схоже на партнерство Intel в листопаді 2017 року з Warner Brothers, щоби забезпечити розумний та захоплюючий досвід для водіїв, що використовують AI та доповнену реальність.

Uber додасть технології NVIDIA до автономних автівок та вантажівок

Автономні автівки Uber (AV) пройшли вже понад 50 тис годин випробовувань. Оголошення про співпрацю з NVIDIA означає — на думку оглядача Forbes — намір компанії не просто посилити безпеку для автомобілів та пасажирів, але й забезпечити належну масштабованість. Незважаючи на те, що стратегія Uber AV все ще є новинкою, за участі у розробці автономних автівок таких брендів Uber може виграти ринок безпілотних перевезень у майбутньому.

Mercedes запроваджує голосове керування автомобілями

У ще не оголошеному Mercedes-Benz A класу автовиробник презентував майбутню інформаційно-розважальну систему (MBUX). За відгуками журналіста Engadget, нова система приємно вражає завляки багатомовному голосовому керуванню. Звичайний «мерседес» завдяки їй перетворюється на автівку, яка у відповідь на голосові команди може змінювати карту маршрутів, підказувати місця для парування, регулювати клімат в салоні і навіть коригувати налаштування сидінь. В роботі системи компанія використовує чип NVIDIA Parker 128, який є достатньо потужним, щоб створити на екрані керуючої консолі 3D-будівлі та відтворювати рух автомобіля по карті в режимі реального часу. Також MBUX підключено до хмарного сервісу. Проте система зберігає більшу частину інформації про голосовий контроль, що зберігаються в автомобілі. Отже, якщо ви втратите зв’язок, ви все ще можете керувати кліматом та іншими системами в автомобілі.

Ford також в тренді

В рамках виставки CES Ford представила ряд планів щодо майбутніх розробок. Незабаром компанія почне повноцінне тестування безпілотних автомобілів в партнерстві з Lyft, Domino’s і іншими компаніями. Як повідомляє Technot, серед пріоритетів Ford — розвиток концепції «розумного міста» і створення нових додатків для автономних транспортних засобів. Разом з Qualcomm Ford працює над системою Cellular Vehicle-to-Everything (C-V2X). Вона дозволить автомобілям «спілкуватися» між собою, обмінюючись даними про обстановку на дорозі, а також передавати сигнали про поворотах та інших маневрах безпілотника. А в партнерстві з Postmates, Lyft і Domino Ford буде розвивати службу доставки безпілотниками. І вже незабаром Ford почне активне тестування безпілотних авто.

Ford планує також запровадити хмарні сервіси міського середовища (Cloud Mobility Cloud), а також спеціальне апаратне забезпечення. Сервіс Cloud Mobility Cloud створений в партнерстві з Autonomic, стартапом із Кремнієвої долини. Хмарна платформа слугуватиме для створення додатків для розумного міста, таких як маршрутизація трафіку в режимі реального часу на основі даних від датчиків в транспортних засобах.

Решту новин із CES-2018 шукайте у тематичному розділі нашого сайту.

Share
Написати коментар
loading...