Реклама

Експорт української ІТ-продукції зріс на 20%

У 2017 році експорт українських IT-послуг становив $3,6 млрд. Це на $600 млн більше, ніж позаторік
Čytaty latynkoju
Експорт української ІТ-продукції зріс на 20%
  1. Головна
  2. Новини
  3. Експорт української ІТ-продукції зріс на 20%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У 2017 році експорт українських IT-послуг становив $3,6 млрд. Це на $600 млн більше, ніж позаторік

В IT як окремій галузі нині працюють 72% чоловіків та 28% жінок в Україні. Згідно з даними дослідження, їхній середній вік становить 30 років, а середня зарплата сягає $1,6 тис. ці показники надалі мають тенденцію до зростання.

Скільки зараз в Україні ІТ-фахівців

Нині в Україні понад 116 тис осіб працюють у технологічно-інформаційній індустрії. Автори дослідження очікують, що за 8 років цих спеціалістів стане вдвічі більше. Найбільшу кількість представників цієї сфери готує столичний виш, Київський політехнічний інститут. З його стін виходить майже 17% фахівців цього напрямку. Серед обов’язкових умов зростання галузі дослідники називають стабільність податкової політики, відсутність нових регуляторних бар’єрів. Також позитивний вплив матиме розвиток IT-освіти та кадрів і активне просування бренду України на міжнародному ринку. Експерти очікують, що 2018 року експорт технологічної продукції з України зросте до $4,5 млрд. А вже у 2025-му — майже вдвічі. Очікуваний обсяг експорту IT-продуктів на той час має скласти $8,4 млрд.

Нагадаємо, за прогнозами експертів, не зменшитьсяУ 2018 році фахівці з кібербезпеки будуть затребувані потреба у фахівцях із кібербезпеки. Торік втрати від кібератак різного ступеня складності сягнули десятків мільярдів гривень. Під загрозою повторення подібних нападів залишаються інфраструктура, енергетика та фінанси – оскільки ці сфери діяльності в Україні захищені вони найслабше. Після кібератак у 2017 році держава та український бізнес готові ретельніше дбати про власну кібергігієну.

Share
Написати коментар
loading...