Реклама

Китай інвестує у найбільшу вітроелектростанцію Східної Європи

У 2018 році китайські інвестори збудують на території Березанського району, Миколаївської області вітрову електростанцію потужністю 500 МВт  
Čytaty latynkoju
Китай інвестує у найбільшу вітроелектростанцію Східної Європи
  1. Головна
  2. Новини
  3. Китай інвестує у найбільшу вітроелектростанцію Східної Європи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У 2018 році китайські інвестори збудують на території Березанського району, Миколаївської області вітрову електростанцію потужністю 500 МВт  

Південь України невдовзі отримає новий енергетичний об’єкт, що використовуватиме ресурс вітру для створення електроенергії. Ресурс із України, а гроші дає Китай. Миколаївська вітроелектростанція потужністю 500 МВт буде рівноцінна 1 атомному енергоблоку АЕС. Китайська сторона вкладе кошти у будівництво нового об’єкту, повідомляють представники місцевої влади. На часі дізнатися подробиці про старт будівництва та подальші плани інвестора.

Що планує Китай для створення вітроелектростанції на Півдні України

Тилігульська станція стане найпотужнішою вітровою електростанцією у Східній Європі. Вітрова електростанція складатиметься з понад 100 вітроенергетичних установок. Їх планують встановити на території Анатолівської, Краснопільської та Ташинської сільських рад Миколаївської області. Займеться будівництвом Китай. Компанія TBEA International Ltd. вже уклала угоду про початок забудови.

Реалізація проекту дозволить Березанщині залучити значні інвестиції в економіку району та створить нові робочі місця, заявляють представники місцевої влади. Для зведення вітроелектростанції знадобиться близько 500 робітників, а для подальшої підтримки та обслуговування – ще 100 осіб, кажуть сторони реалізації проекту. Згадана вище китайська компанія працює у 60 країнах світу. Там вона зводить та підтримує аналогічні енергетичні потужності.

Нагадаємо, що Україна нещодавно приєдналасяУкраїна приєдналася до міжнародної енергетичної агенції IRENA до Міжнародного агентства із відновлювальних джерел енергії. Членство України в Агентстві IRENA дозволить отримувати пільгові кредити на «зелену» енергетику. Розвиток цієї сфери є серед ключових завдань для інновацій, сформульованих чинним урядом України.

Share
Написати коментар
loading...