Реклама

Україна приєдналася до міжнародної енергетичної агенції IRENA

Членство в IRENA дозволить Україні налагоджувати міжнародну співпрацю із іншими країнами в сфері альтернативної енергетики
Čytaty latynkoju
Україна приєдналася до міжнародної енергетичної агенції IRENA
  1. Головна
  2. Новини
  3. Україна приєдналася до міжнародної енергетичної агенції IRENA
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Членство в IRENA дозволить Україні налагоджувати міжнародну співпрацю із іншими країнами в сфері альтернативної енергетики

Членство України в Агентстві IRENA дозволить отримувати пільгові кредити на «зелену» енергетику. На часі дізнатися більше про умови нової угоди.

Чим вигідне Україні членство в IRENA

Ратифікація закону «Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії» дозволить Україні отримувати пільгові кредити. Вони надаються на конкурсній основі під 1-2% терміном до 20 років, включаючи 5-річний пільговий період. Обов’язковою при цьому є умова співфінансування 50/50 між кредиторами та державою. Україна, крім того, матиме змогу доступу до всієї інформації, яка наявна в Агентстві. Зокрема, буде надано доступ до результатів всіх новітніх досліджень у царині відновлювальної енергетики. Крім того, планують запровадити й інші напрямки.

Укладена угода про членство дасть змогу Україні налагоджувати міжнародну співпрацю із іншими країнами, вдосконалювати нормативно-правову базу нашої держави щодо альтернативної енергії. Розвиток альтернативної енергетики дасть змогу Україні диверсифікувати джерела енергії та модернізувати енергетичну галузь.

Нагадаємо, що новий онлайн-сервіс допоможеНовий онлайн-сервіс допоможе українцям із сонячними електростанціями українцям створити сонячні станції. Спочатку клієнт вказує місце, де він хоче збудувати сонячну електростанцію: будинок чи земельну ділянку. Новостворений сервіс аналізує цю інформацію та показує перелік рекомендованих компаній, додаючи при цьому аргументовані пояснення. Кожна із компаній має запропонувати власну ціну за будівництво станції – між ними проводиться аукціон. Клієнту також пропонуватимуться до перегляду і фото вже збудованих станцій компаніями та відгуки про їхню роботу.

Share
Написати коментар
loading...