Реклама

NASA випустила тематичну ляльку для дівчат, які мріють про космос

Відомий бренд ляльок American Girl у співпраці з космічною агенцією NASA прагнуть у такий спосіб надихнути дітей на вивчення науки, техніки, інженерії та математики
Čytaty latynkoju
NASA випустила тематичну ляльку для дівчат, які мріють про космос
  1. Головна
  2. Новини
  3. NASA випустила тематичну ляльку для дівчат, які мріють про космос
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відомий бренд ляльок American Girl у співпраці з космічною агенцією NASA прагнуть у такий спосіб надихнути дітей на вивчення науки, техніки, інженерії та математики

Хоча бренд American Girl добре відомий тим, що навчав минулого ляльками з вигаданими прив’язками до важливих подій, останнім часом компанія намагається надихнути юне покоління самостійно творити історію. У перший день 2018 року нова лялька бренду та компанії NASA потрапила до магазинів. 11-річна Лусіана Вега хоче бути першою, хто потрапить на Марс.

Як NASA долучилася до створення ляльки

Компанія співпрацювала з NASA і колективом вчених і космонавтів. Все це — аби зробити історію Лусіани (а також її спорядження, як-от костюм для польоту і проживання на Марсі) максимально реалістичними. Вони також зробили свій внесок у супровідну навчальну програму STEM, надавши доступ до космічних симуляцій та квестів у додатку American Girl та на навчальному сайті. Компанія також співпрацює зі Space Camp, щоби запустити тематичну програму наступного літа. «Надзвичайно важливо знайти нові цікаві способи, щоби надихнути наше майбутнє покоління космічних дослідників», — сказала Меган МакАртур, астронавтка NASA, яка входить до консультативної ради проекту, у блозі космічної агенції.

Я завжди хочу заохочувати дівчат і хлопчиків досягати своїх мрій, незалежно від того, наскільки великими вониє. І я думаю, що це допомагає показати, як ці мрії можуть стати реальністю для будь-якої дитини.

Меган МакАртур, космонавтка NASA

Аби відзначити вихід нової ляльки, American Girl 1 січня 2018-го провела на своїх торгових майданчиках наукові демонстрації за участі космічних апаратів, а також роздавала дітям подарунки.

Космічні іграшки як тренд останніх років

До речі, лялька, яка мріє про життя серед зірок, з’явилася не зовсім несподівано. Іграшки з космічною тематикою вже тривалий час перебувають на піку популярності. На початку 2017 року Lego випустила довгоочікуваний набір з квартетом відомих космонавтів та вчених (у тому числі Саллі Райд і Мей Джемісон), а Barbie додала Дослідника Марса до своєї лінійки професій ще в 2013 році.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ізраїльську шкільну освіту та практики STEAMІзраїльська освіта та практики STEAM — чого варто повчитися Україні.

Share
Написати коментар
loading...