Реклама

Центр науки у Тернополі об’єднав ІТ-музей та міні-лабораторії

Муніципальний центр науки об’єднав ІТ-музей та міні-лабораторії. Відтепер там працюватимуть молоді науковці  
Čytaty latynkoju
Центр науки у Тернополі об’єднав ІТ-музей та міні-лабораторії
  1. Головна
  2. Новини
  3. Центр науки у Тернополі об’єднав ІТ-музей та міні-лабораторії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Муніципальний центр науки об’єднав ІТ-музей та міні-лабораторії. Відтепер там працюватимуть молоді науковці  

Розвиток науки непомітний, якщо не ілюструвати його наочними експозиціями. Саме так вирішили у Тернополі — і відкрили новітній Центр науки. Колись у цьому приміщенні було розташовано місцевий дитячий магазин. А сьогодні тут зібрано унікальні експонати та засоби науки не лише з України. На часі дізнатися більше про новітній об’єкт, що популяризує науку для тернополян.

Скільки витратили коштів на запуск музею

Науковий музей займає площу майже 620 м². У планах – зробити сучасні лабораторії, дати можливість поєднувати теорію з практикою. На реалізацію проекту витратили 1 млн грн. Ці кошти було використано на основу проекту.

30 експонатів центру виготовили в Харкові, 5 установок та методичну допомогу пообіцяли у польському Центрі науки ім. Коперніка. Серед представленого можна побачити дошку Гальтона і зоотроп Едмарка, самокерованого робота й незвичну арфу без струн. Реалізація проекту до фінальної стадії тривала більше року. Як результат – тернопільські науковці мають змогу працювати в середмісті Тернополя.

Приходити до музею можна з дітьми. Відвідування закладу поки що безкоштовне, невдовзі його планують зробити самоокупним, кажуть організатори ініціативи.

Нагадаємо, раніше ми розповідали вам, що у Києві відкрилиУ Києві відкрили музей комп’ютерів музей комп’ютерів. Основна ідея експозиції музею програмного забезпечення і комп’ютерів така: розробка тих пристроїв, якими ми зараз активно користуємося та які змінили світ, розпочалася давно. Вхід у цей музей також вільний.

 

Share
Написати коментар
loading...