Реклама

США та Люксембург інвестують у вітроенергетику у Запоріжжі

Рада директорів Корпорації закордонних приватних інвестицій (OPIC) затвердила проект фінансування будівництва вітряної електростанції в Запорізькій області  
Čytaty latynkoju
США та Люксембург інвестують у вітроенергетику у Запоріжжі
  1. Головна
  2. Новини
  3. США та Люксембург інвестують у вітроенергетику у Запоріжжі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Рада директорів Корпорації закордонних приватних інвестицій (OPIC) затвердила проект фінансування будівництва вітряної електростанції в Запорізькій області  

Розвиток «зеленої» енергетики в українських регіонах триває. Нові закордонні інвестори мають намір посприяти створенню вітрових електростанцій. В якості цільового регіону цього разу обрали Запоріжя. OPIC — це агентство при уряді США, в завдання якого входить сприяння американському бізнесу на нових ринках, що розвиваються. Проект є розробкою люксембурзької компанії ЮроКейп Нью Енерджи (EuroCape New Energy). Саме вони фінансують будівництво вітряної електростанції. На часі дізнатися подробиці про новий енергетичний проект на українських теренах.

Яка потужність вітряної електростанції

Рішення OPIC відкриває шлях до розробки, будівництва та експлуатації першої фази проекту. Об’єкт матиме потужність у 225 МВт при загальній запланованої потужності у 500 МВт. Заплановані інвестиції складають близько €466 млн. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що це рішення є переломним для енергетичного сектору України, оскільки стосується посилення енергетичної безпеки країни. Воно є першим подібним рішенням для нашої держави, зазначив очільник українського уряду. Додамо, що OPIC — це агентство при урядових структурах Сполучених Штатів Америки. Серед ключових його завдань є також  сприяння американському бізнесу на нових ринках країн, що розвиваються. Проект є розробкою люксембурзької компанії EuroCape New Energy.

Нагадаємо, раніше ми інформували, що Данія готова інвестуватиДанія інвестує в будівництво сонячної електростанції на Житомирщині у будівництво сонячної електростанції на Житомирщині. Better Energy може стати першою, хто реалізує будівництво сонячної електростанції потужністю 19 МВт у цьому регіоні.

Share
Написати коментар
loading...