Реклама

Бюджет-2018 — скільки мільйонів та куди віддасть держава

Доходи бюджету у наступному році заплановані на рівні 913,6 млрд грн. На часі дізнатися не лише про те, скільки планують отримати, але й на які напрямки виділити кошти — та як все це збалансовано
Čytaty latynkoju
Бюджет-2018 — скільки мільйонів та куди віддасть держава
  1. Головна
  2. Картки
  3. Бюджет-2018 — скільки мільйонів та куди віддасть держава
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Доходи бюджету у наступному році заплановані на рівні 913,6 млрд грн. На часі дізнатися не лише про те, скільки планують отримати, але й на які напрямки виділити кошти — та як все це збалансовано

    Серед ключових напрямків виділення коштів із бюджету-2018 — витрати на економічне зростання, енергоефективність, посилення обороноздатності, розвиток людського капіталу. Проте й це — далеко не всі витрати.

    Скільки виділять на енергоефективність та інвестиційну активність держави?

    Особлива увага у бюджеті на наступний рік приділена енергоефективності. 1,6 млрд грн скерують на функціонування Фонду енергоефективності та ще 0,4 млрд грн — на реалізацію державної цільової економічної програми із енергозбереження.

    За 1,8 млрд грн мають розробити та реалізувати у 2018 році 11 державних інвестиційних проектів. Крім того, чиновники розрахували, що інвестиційна складова ВВП зросте у 2018 році до 15%.

    За прогнозами уряду, збільшенню інвестицій сприятимуть зростання чистого приросту прямих іноземних інвестицій. Очікується, що у 2018 році їхня сума складе близько $3-3,5 млрд.

    Якими будуть витрати на освіту, оборону та дипломатію? 

    Значно зросте фінансування освітньої галузі в наступному році. Так, за 1 млрд грн планують модернізувати початкову школу. Ще за 100 млн грн модернізують та оновлять матеріально-технічну базу професійно-технічних навчальних закладів.

    Понад 165 млрд грн передбачено на оборону та безпеку. Це – 5% валового внутрішнього продукту. Показник склав на 28,8 млрд грн більше, ніж у 2017 році.

    Фінансування дипломатичної служби у наступному році оцінили у 4,5 млрд грн, що на півмільярда більше, ніж у 2017-му.

    Яким буде фінансування креативних індустрій у 2018-му в Україні?

    Значне місце у бюджеті на наступний рік займає інформаційна політика та культура. Суми також збільшилися у порівнянні із попереднім роком:

    • 362,5 млн грн – заходи у сфері національного інформаційного простору;
    • 483,2 млн грн – фінансування системи державного іномовлення України;
    • 990 млн грн – підтримка суспільної національної телерадіокомпанії;
    • 1 млрд грн – державна підтримка вітчизняного кінематографу;
    • 300 млн грн – будівництво другої черги Національного музею Меморіал жертв Голодомору;
    • 200 млн грн – проектування та будівництво Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

    Додамо, що у бюджеті на наступний рік є і приємний сюрприз для шанувальників електрокарів. Правки, внесені до Податкового кодексу, з 1 січня 2018 року запускаютьЕлектромобілі без ПДВ й акцизу — нові умови імпорту нові правила ввезення електромобілів в Україну — без сплати ПДВ та акцизу. Зміни передбачають, що ця норма діятиме лише рік, хоча спочатку планувалося встановити п’ятирічний термін. Втім, в уряді заспокоюють: на початку 2018 року з’явиться комплексний законопроект, який продовжить дію пільг.

    Як це виглядає в цілому?

    Для тих, хто любить усе візуалізувати — невелика інфографіка від КабМіну:

    Бюджет-2018 — скільки мільйонів та куди віддасть держава

    Share
    Написати коментар
    loading...