Реклама

Що варто знати про LinkedIn і чому він вам знадобиться у 2018-му

Українці не надто часто користуються LinkedIn. Виняток — ви HR, ви готуєтеся стати HR-ом (чи HR-кою) або ви шукаєте роботу в сфері IT. На часі переглянути своє ставлення до найпотужнішої мережі фахових контактів. У 2018-му LinkedIn знадобиться вам — і ось чому
Čytaty latynkoju
Що варто знати про LinkedIn і чому він вам знадобиться у 2018-му
  1. Головна
  2. Картки
  3. Що варто знати про LinkedIn і чому він вам знадобиться у 2018-му
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Українці не надто часто користуються LinkedIn. Виняток — ви HR, ви готуєтеся стати HR-ом (чи HR-кою) або ви шукаєте роботу в сфері IT. На часі переглянути своє ставлення до найпотужнішої мережі фахових контактів. У 2018-му LinkedIn знадобиться вам — і ось чому

    Яким був шлях цієї соцмережі до 500 млн користувачів

    Якщо спробувати охарактеризувати LinkedIn у 2015 році, найкраще для цього підходила фраза «відмінна професійна мережа» чи «ідеальне місце для пошуку роботи». В Україні так залишилося й досі. Але якщо поглянути на 2017 рік, на його фінал, який ми переживаємо зараз — ця платформа швидко стає силою, яку слід враховувати в світі B2B-маркетингу. Саме тому Microsoft недаремно заплатив свої $26,2 млрд наприкінці 2016 року за цю соцмережу.

    Еволюція в цифрах виглядає ось так:

    • 2003 рік (0 учасників): Запуск
    • 2005 (1,6 млн осіб): Введення функціональності зазначення робочих місць та підписки на користувачів
    • 2006 (4,2 млн учасників): Запуск публічних профілів для членів
    • 2009 (33 млн учасників): Джефф Вайнер приєднується в ролі президента
    • 2011 (вже 140 млн): LinkedIn виходить на IPO
    • 2013 (до 250 млн учасників): 10-річчя запуску платформи
    • 2015 (330 млн осіб): команда купує Lynda.com — $1,5 млрд. І запускає Pulse
    • 2016 (400 млн): Microsoft купує LinkedIn за $26,2 млрд
    • 2017 (500 млн учасників): щотижня у соцмережі публікується 100 тис нових статей

    Найбільш дивним є те, наскільки швидко ця соцмережа виросла за минулі 6 років. У період з 2011 по 2017 роки користувацька база зросла з 140 до 500 млн — хоча темпи зростання не такі стрімкі, як були на початку.

    Хто «сидить» у LinkedIn

    Одним з найцікавіших аспектів є демографія користувачів:

    • 29% дорослих онлайн-користувачів використовують цю соцмережу
    • 56% користувачів — чоловіки, а 44% жінок
    • 51% користувачів мають ступінь коледжу
    • 13% міленіалів (15-34-річні) використовують LinkedIn
    • 44% користувачів заробляють понад $75 тис на рік
    • 41% мільйонерів використовують LinkedIn
    • Середній генеральний директор має 930 контактів
    • Статистичний аналіз та збирання даних — це навички, котрі найчастіше вказують у LinkedIn.

    Головний виконавчий директор Джефф Вайнер планує «розробити перший економічний графік у світі» з надією зробити соцмережу «цифровим відображенням світової економіки». Якщо врахувати, що цей майданчик для ділових контактів має глибокий набір даних про компанію, промисловість та індивідуальну контактну інформацію для понад 500 млн учасників, — ця мета не така вже й недосяжна.

    Чи правда, що це — платформа, де контент має значення

    В цьому плані варто звернути увагу на функціональність LinkedIn Pulse. 2010 року це все розпочалося із університетського проекту в Стенфордському університеті. Але лише 2015 року LinkedIn повністю інтегрувала Pulse в платформу.

    Перш ніж купити Pulse, LinkedIn не пропонував користувачам чи лідерам думки органічного контенту. Коли у LinkedIn оголосили про відкриття своєї платформи для видавництва контенту Pulse для громадськості в лютому 2014 року, це стало революційним кроком для B2B-орієнтованої аудиторії. Сьогодні Pulse більше не працює як окрема програма. Він легко інтегрується в канали учасників соцмережі для поширення та написання статей, які допомагають покращити загальний досвід використання соцмережі. Станом на 2017 рік щотижня в LinkedIn публікуються понад 100 тис органічних статей, багато з яких написані топ-менеджерами брендів у всьому світі.

    Відео як контент — чи можна ним скористатися тут

    22 серпня 2017 року LinkedIn запустив те, що може стати їх найбільшим оновленням після Pulse — нативне відео. За декілька місяців після запуску відеоролики переглядають десь у 20+ разів частіше за інший контент. У найближчому майбутньому компанія LinkedIn планує випустити власну відеофункцію для брендів та компаній. Це оновлення може стати знаковим для всіх нас.

    Лідери думок — шукайте їх не у Фейсбуці

    Читайте також: Пророк Білл — 15 реалізованих передбачень CEO Microsoft із 1999-го

    Компанія розробила програму Influencer, яка пропонує лише доступ за запрошеннями. Як пише Даніель Рот, головний редактор в LinkedIn, це буде група, до якої включено лише обраних представників великого бізнесу та топ-менеджерів світових компаній. Користувачі отримають доступ до брифінгів, даних та матеріалів від експертів на високому рівні.

    Запропоновані інструменти — це по суті ексклюзивна платформа для публікації контенту. Influenters виведе свою аудиторію на платформу LinkedIn, просто поділившись своїм вмістом зі своїми учасниками та тими, хто підпишеться на цей контент. Цей крок посилює репутацію LinkedIn як лідера думки в декількох секторах комунікацій та бізнесу. Серед перших представників LinkedIn Influencer Program — Білл Ґейтс, Річард Бренсон, Салі Кравчек та низка інших.

    Фактично 36% учасників цієї соціальної мережі тепер читають цікаві статті, які вони знаходять у своєму каналі, — це на 20% більше, ніж 2014 року. Активація впливових факторів для написання якісного контенту дає цій соцмережі суттєву перевагу перед іншими соціальними мережами, якщо орієнтуватися на можливості контент-маркетингу в 2018 році.

    Як використати LinkedIn для побудови персонального бренду

    У кінцевому підсумку, найбільша цінність цієї платформи та її причина зростання полягають у спроможності учасників розвивати сильний персональний бренд:

    • 79% професіоналів кажуть, що мережа є цінною для кар’єрного зростання.
    • 61% професіоналів стверджують, що регулярна онлайн-взаємодія з контактами у цій мережі може призвести до працевлаштування.

    Але що це означає для B2C та B2B компаній?

    Коли бренди мають співробітників, які відчувають себе вповноваженими створювати особистий бренд та починати сторонні проекти за межами своєї традиційної роботи, це виграш як для індивідуума, так і для бренду. Докладніше про те, яким є найближче майбутнє LinkedInLinkedIn тестує відеорекламу для користувачів смартфонів в якості платформи для соцмедіа-комунікацій та контент-маркетингу, можна дізнатися із випуску тематичного подкасту:

    Share
    Написати коментар
    loading...