Реклама

Надводний світ — як виглядає незвичне житло від архітектора з Нідерландів

Голландський архітектор Коен Олтуїс у співпраці з компанією ARKUP із Маямі створив будинок площею понад 4 тис м², що плаває на воді. Ця конструкція здатна витримувати ураган четвертої категорії
Čytaty latynkoju
Надводний світ — як виглядає незвичне житло від архітектора з Нідерландів
  1. Головна
  2. Місто
  3. Надводний світ — як виглядає незвичне житло від архітектора з Нідерландів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Голландський архітектор Коен Олтуїс у співпраці з компанією ARKUP із Маямі створив будинок площею понад 4 тис м², що плаває на воді. Ця конструкція здатна витримувати ураган четвертої категорії

Кількість природних катаклізмів, що є наслідками згубного впливу людини на екологію, щоденно зростає. І чекати, що природа сама впорається з усіма проблемами, які для неї створює людство — не найкращий сценарій. Ось чому деякі люди, на зразок Коена Олтуїса, поступово беруться за проектування будинків на воді. Такі помешкання не лише мають нульові викиди, але також є стійкими до ураганів. Хтозна — можливо, у найближчі років 10 все більше людей житиме в океані?

Чим особливий цей будинок

Олтуїс — зі своєю студією Waterstudio — спільно з компанією «авангардного життя на воді» Arkup розробили плавучі будинки. Кожна конструкція площею близько 4,35 тис м².

Згідно з розрахунками директорів, таке помешкання-контейнер складається з 4 спалень і 4-5 ванних кімнат. Завдяки комбінації сонячних панелей, а також систем очищення води та відходів, вони можуть функціонувати повністю автономно. Фактично у такому будинку може проживати декілька пар.

Фото Arkup.com

Готовий до будь-чого

Читайте також: Солома для будівель: Компанія з Дніпра створює екобудинки із незвичного матеріалу

Будинок, що плаває, оснащено сонячними батареями потужністю 30 кВт та літій-іонною акамуляторною батареєю потужністю 1 тис кВт/год. Дощова вода збирається на даху та транспортується до корпусу будинку. Там системи її очищують для подальшого використання. Будинок має багато вільного простору, а також обладнаний висувною терасою. Таким чином, ви можете виходити на вулицю та насолоджуватися краєвидом просто на воді.

Arkup вважає, що їхні плаваючі будинки є «новим способом життя на воді, що дає відчуття 100% безпеки та захищеності», і з цим важко не погодитися. Кожен будинок обладнаний ударостійкими скляними панелями для запобігання руйнуванню. «На борту» також передбачено гідравлічну самоочисну систему. Вона може піднімати будинок у разі сильного дощу або урагану. Кожна гідравлічна опора може також подовжуватися до 30+ м. Окрім того, опори можуть рухати конструкцію зі швидкістю понад 10 км/год. Набрид краєвид? Просто «перемістіть» свій будинок в інше місце.

Таке помешкання — це стильний спосіб життя на воді для тих, хто любить інновації. А ще це — приклад того, що обрані нами місця для життя та конструктивні особливості помешкання здатні позитивно впливати на наше середовище. Тільки час покаже, наскільки ефективними будуть такі будівлі. Та якщо вони будуть гідно оцінені, можливо, ми житимемо у світі, де більшість з нас мешкає на воді, а не на суходолі.

Share
Написати коментар
loading...