Реклама

Всередині TED — як виглядає штаб-квартира міжнародних просвітників

Тематичні відеолекції, мотиваційні ролики, записи виступів та презентацій — все це ми добре знаємо про платформу TED і регулярно дивимиося подібний контент. Але що відбувається всередині самого приміщення і як працює штаб-квартира чи не найвідомішої просвітницької ініціативи на планеті? На часі зазирнути за лаштунки TED разом із фотографинею Сарою Джейкобс
Čytaty latynkoju
Всередині TED — як виглядає штаб-квартира міжнародних просвітників
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Всередині TED — як виглядає штаб-квартира міжнародних просвітників
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Тематичні відеолекції, мотиваційні ролики, записи виступів та презентацій — все це ми добре знаємо про платформу TED і регулярно дивимиося подібний контент. Але що відбувається всередині самого приміщення і як працює штаб-квартира чи не найвідомішої просвітницької ініціативи на планеті? На часі зазирнути за лаштунки TED разом із фотографинею Сарою Джейкобс

TED працює як організація із 1984 року. Але лише впродовж декількох минулих років компанія стала справжнім мейнстрім-явищем у світі соцмереж та просвітницького медіаконтенту. Виступи тривалістю до 18 хв від лекторів, котрі виступають на подіях та заходах TED і TEDx стосуються доволі широкого кола тем — від персональної мотивації до фінансового планування та особливостей ведення бізнесу в окремих країнах. При цьому подібні лекції та презентації збирають мільйони переглядів щомісяця.

За успішне розповсюдження та створення нового контенту в онлайн-просторі відповідають фахівці, що працюють у штаб-квартирі організації у Нью-Йорку. Тут в одній будівлі розташовано конференц-залу з амфітеатром на 100 осіб, зали для перегляду, робочі зони, окремі кабінети та безліч вазонів усіх можливих форм, видів та розмірів. Сара Джейбос та Business Insider демонструють, що можна побачити під дахом TED.

Компанія займає 2 поверхи у офісній будівлі в районі Сохо у Нью-Йорку. Оскільки тут панорамні вікна та скляні стіни, то аби приховати працівників від сторонніх очей та зробити приміщення затишнішими, на усіх поверхах розташовано безліч високих вазонів із різними рослинами. В цьому приміщенні просвітницька платформа базується із березня 2016 року.

Так виглядає студія, де працюють над відеоматеріалами. На горішньому поверсі будівлі також розташовано TED Ed Studio. У цьому приміщенні базується команда, котра озвучує освітні відео та лекційні матеріали для студентів та вишів.

У холах можна побачити мотивайійні постери та світлини, зроблені учасниками команди TED.

А це — конфренц-зала, де за потреби можуть розташуватися для перегляду лекцій чи прослуховування та запису виступів до сотні слухачів. Відеопанелями облаштовано не лише це приміщення, але й кафетерій TED. Тож працівники та відвідувачі можуть переглядати TED-виступи, навіть не перебуваючи в самій залі.

Тут проводять як внутрішні заходи та лекції TED, так і часто запрошують відвідувачів. Особливою принадою для останніх є позування та знімкування на тлі легендарного логотипу просвітницької іцніціативи. Компанія також активно запрошує на роботу та до співпраці стажерів і волонтерів в рамках програми The TED Fellows. Її запустили 2009 року для пошуку нових талантів в організацію. Щорічно щонайменше десяток дослідників та представників креативних індустрій з усіх куточків світу отримують організаційну підтримку на просування та дослідження своїх ідей та проектів. В рамках цієї програми вони можуть презентувати свої напрацювання на тематичних конференціях та поспілкуватися із експертами відповідної сфери діяльності.

Офісний простір тут організований таким чином, аби кожен мав максимальну приватність і можливість працювати, не відволікаючися та не заважаючи іншим зосередитися над власними завданнями та проектами. Втім, є тут і відкриті робочі простори для шанувальників традиційних офісних опен-спейсів.

Значною популярністю у працівників та волонтерів у штаб-квартирі користується бібліотека. Тут зібрано багато книжок, створених та виданих випускниками програм TED та учасниками тематичних конференцій.

Гнучкість та можливість обрати комфортні для себе умови — те, що відрізняє TED серед інших роботодавців. Тут є і кімнати перемовин, і загальний офісний простір, й індивідуальні робочі місця.

На долішньому поверсі штаб-квартири розташовано серверну. Саме звідси завантажують свій контент мільйони глядачів по всьому світові. В середньому ці сервери забезпечують близько 1,3 млн переглядів щодоби. На дверях серверної — проекція кількості переглядів для лекцій TED Talk у режимі реального часу.

Співробітники компанії можуть зібратися на кухні та обговорити актуальні теми, переглянути лекції чи просто насолодитися кавою та ланчем.

А це — загальна панорама конференц-зали:

Розваги та ґаджети — обов’язковий атрибут такого креативного місця, як штаб-квартира TED:

За 33 роки TED «доросла» до власного головного офісу в цілком сучасному дусі компаній Кремнієвої Долини, дарма що розташований він не у Сан-Франциско. А якщо вас цікавлять незвичні офісні простори в Україні, то пропонуємо вам завітати до першого музею комп’ютерів Mac, який знаходиться у києвському офісіУ Києві відкрилась експозиція раритетної техніки Apple.

Share
Написати коментар
loading...